Ugrás a tartalomra

Transzneműekkel ebédelt Ferenc pápa a Vatikánban

A szegények világnapja alkalmából.

A torvaianicai Áldott Szeplőtelen Szűz Templomhoz tartozó transznemű nők részt vesznek a Vatikán által a szegények világnapján a szegényeknek felajánlott ebéden a vatikáni VI. pál teremben 2023. november 19-én. - Kép forrása: REUTERS/Yara Nardi

Egy kolumbiai,transznemű "nő" szerint a szentatya megnyitotta előttük az egyház ajtaját - számol be az mandiner.

Ferenc pápának és a helyi plébánosnak köszönhetően ennek a transznemű közösség tagjai havonta ellátogatnak a pápa szerdai általános audienciáira, ahol VIP-helyet kapnak – írta az AP News.

A lap emlékeztetett arra is, hogy a koronavírus-járvány tombolásakor a Vatikán buszokkal szállította őket az egészségügyi intézményébe, hogy minél hamarabb megkaphassák az oltást.

Vasárnap ezek, a magukat transznemű nőnek tartó egyének, akik közül sokan latin-amerikai migránsok, és prostituáltként dolgoznak,

több mint ezer szegényhez és hajléktalanhoz csatlakoztak a Vatikán előadótermében a katolikus egyházfő vendégeként a szegények világnapja alkalmából megtartott ebéden.

Az AP News összeállításában úgy fogalmazott, hogy a marginalizált transzközösség számára ez csak a befogadás legújabb gesztusa volt egy olyan pápától, aki az LMBTQ+ közösség felé való közeledést pápasága egyik jellemzőjévé tette, szavakban és tettekben egyaránt.

„Korábban az egyház zárva volt előttünk. Nem láttak bennünket normális embereknek, az ördögöt látták bennünk

-"aztán megérkezett Ferenc pápa, és az egyház ajtajai megnyíltak előttünk” 

– mondta Andrea Paola Torres Lopez, a Consuelo néven ismert kolumbiai transznemű "nő".

Legfrissebb