Ugrás a tartalomra

Transzaktivisták a "bosszú napjára" szólítottak a nashville-i lövöldözés előtt

Pénzt gyűjtöttek lőfegyveres kiképzésre.

A keresztény iskolában terrortámadást végrehajtó transznemű személy ugyanazon a héten követte el tettét, amikor transznemű aktivisták a "bosszú napját" hirdették  - számolt be a Daily Wire.

A csoport - amelyet részben egy volt demokrata párti munkatárs vezet - pénzt gyűjtött lőfegyveres kiképzésre, és kifejezetten a lövöldözés helyszínéül szolgáló Nashville-ben hívott fel akcióra - konkrétan megnevezve a The Daily Wire ottani irodáit. A lövöldözésről egyelőre keveset tudni, és nem jeleztek kapcsolatot a lövöldöző és a csoport között.

A bosszú napjának fő eseménye a tervek szerint szombaton 11 órakor lesz Washingtonban, amikor a résztvevőket arra kérik, hogy maszkban jelenjenek meg a Legfelsőbb Bíróság előtt.

Brett Kavanaugh bíró az LMBTQ-aktivisták kiemelt célpontja, és tavaly csak hajszál híján kerülte el egy szélsőbaloldali aktivista merényletkísérletét.

A promóciós anyagok szerint március 31-én további eseményekre is sor kerül. Ez egyben a "transzneműek láthatóságának napja" is, de a szervezők azt írták, "többre van szükségünk a láthatóságnál".

"Az idő most jött el" - áll a Trans Radical Activist Network (TRAN) rendezvényt népszerűsítő weboldalán.

(Daily Wire)

Legfrissebb