Ugrás a tartalomra

(18+) Tragikus Halloween-party Szöulban: 150-hez közelít a halálos áldozatok száma

Dél-koreai tisztviselők szerint több tucat ember szenvedett szívmegállást, miután a szöuli halloweenünnepségeken egy szűk utcán előrenyomuló nagy tömeg eltaposta őket. A legfrissebb információk szerint legalább 146 ember meghalt, 150 ember pedig megsérült, írta meg az Associated Press információi alapján az Index.

Jun Szogjol dél-koreai elnök azonnali hatállyal katasztrófaelhárító csapatot rendelt a helyszínre. A Nemzeti Tűzvédelmi Ügynökség jelentése szerint feltehetően az emberek halálra zúzódtak, miután a nagy tömeg nyomulni kezdett egy szűk sikátorban Szöul egyik legismertebb szórakozóhelyéhez közel.

közösségi médiában közzétett videókon látható, amint az elsősegélynyújtók több, utcán fekvő embert újraélesztettek.

Helyi sajtóhírek szerint 100 ezer ember mulatozott az éjszakában: a járvány óta először ünnepelték a szabadtéri, maszk nélküli halloweeni rendezvényt. Szöul utcái zsúfolásig megteltek ünneplő emberekkel, írja a BBC.

A közösségi médiában korábban, este közzétett üzenetekben néhányan megjegyezték, hogy az Itaewon-negyedben olyan nagy volt a tömeg, hogy az emberek nem érezték magukat biztonságban, teszi hozzá a brit közszolgálati műsorszolgáltató.

(Index)

Legfrissebb