Ugrás a tartalomra

Tragédia: terroristák törtek be egy misére Burkina Fasóban

A dzsihadista lázadások miatt már több mint 20 ezren veszítették életüket az elmúlt időszakban.

Vasárnapi mise egy katolikus templomban a Burkina Faso-i Ouagadougou-ban, mintegy 200 mérföldre a vasárnapi terrortámadás helyszínétől. - Kép Forrása: Godong/Universal Images Group/Getty Images)

Legalább 15 ember meghalt és két másik megsebesült egy katolikus templom elleni "terrorista" támadásban Burkina Fasóban - közölte egy magas rangú egyházi tisztviselő.

Jean-Pierre Sawadogo, a Dori egyházmegye általános vezetője így nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban:

"Felhívjuk figyelmüket egy terrortámadásra, amelynek áldozatául esett Essakane falu katolikus közössége... miközben vasárnapi imára gyűltek össze"

- mondta Sawadogo.

"Az áldozatok száma az eddigi adatok alapján 15 halott és két sebesült"

- tette hozzá.

Essakane falu, ahol a támadás történt, a tengerparttal nem rendelkező nyugat-afrikai ország északkeleti részén, az úgynevezett "három határ" övezetében található, a Mali és Nigerrel közös határ közelében.

Ez a legutóbbi csak egy a térségben tevékenykedő dzsihadista csoportok által elkövetett atrocitások közül, amelyek során keresztény templomokat támadtak meg, vagy papokat raboltak el.

Burkina Faso része a hatalmas Száhel-övezetnek, amely a 2011-es líbiai polgárháború, majd 2012-ben Mali északi részének iszlamista hatalomátvétele óta az erőszakos szélsőségesek növekvő száma ellen vívott harcban áll. A dzsihadista lázadás 2015-től átterjedt Burkina Fasóra és Nigerre.

Burkina Fasóban mintegy 20 ezer ember vesztette életét az erőszakban, miközben a 24 milliós ország több mint 2 millió lakosát kitelepítették.

(Guardian)

Legfrissebb