Ugrás a tartalomra

Tragédia: Iszlám szélsőségesek végeztek ki három keresztényt Nigériában

Egy helybéli tiszteletes szerint Nigériában rendkívül gyakoriak a ilyen esetek ezért cselekvésre szólították fel a kormányt.

Az Iszlám Állam Nyugat-Afrikai Tartománya által közzétett videó képernyőképe, amely öt elrabolt nigériai keresztény meggyilkolását mutatja. - Forrás: Intersociety

Az Iszlám Állam Nyugat-Afrikai Tartománya, egy szélsőséges csoport, három keresztény férfit végzett ki Nigéria Borno államában, a terrorszervezet propagandacsatornáján megosztott képek szerint.

Az Iszlám Állam (ISIS) az Amaq News Agency nevű propagandacsatornáján keresztül osztotta meg a képeket, amelyeken az áldozatokat mutatják, amint hátrakötött kezekkel térdelnek három maszkos fegyveres előtt. A következő képeken az látható, amint a férfiak a földre zuhannak, miközben a fegyveresek tüzet nyitnak rájuk, majd füstfelhő száll fel.

A három férfit állítólag egy autóból rabolták el, amely egy északi államban lévő autópályán haladt június 3-án - jegyezte meg az Egyesült Államokban működő International Christian Concern nevű keresztényüldözéssel foglalkozó szervezet.

A jelentések szerint, a muszlim utasok elhagyhatták a járművet, a keresztény utasokat azonban elrabolták. Egy negyedik keresztény utast is elraboltak, de az ő állapota ismeretlen.

Ibrahim Abako tiszteletes, a Nigériai Keresztény Szövetség, vagy CAN yobei állami titkára megerősítette a haláleseteket egy interjúban, amelyet a Leadership Media Groupnak adott.

"Teljes mértékben elítéljük a három keresztény fiatal meggyilkolását a Damaturu-Biu úton"

- idézte Abako szavait.

"Nagyon gyakoriak az ilyen esetek, ezért felszólítjuk a kormányt, különösen a katonaságot és a rendőrséget, hogy tegyenek proaktív lépéseket az állampolgárok védelme érdekében vallási hovatartozásuktól függetlenül"

-mondta.

(CP)

Legfrissebb