Ugrás a tartalomra

Továbbra is a kormánnyal van a legtöbb problémája az amerikaiaknak

Photo by Tabrez Syed / Unsplash

Az elmúlt évtizedben immár hetedik éve, hogy az amerikaiak a kormánnyal való elégedetlenséget nevezik meg 2022-ben a nemzet legfőbb problémájaként - derült ki a Gallup decemberi felméréséből.

Az amerikai felnőttek átlagosan 19 százaléka említette a Gallup idei mérése során a kormányzat valamilyen aspektusát az országot érintő legfontosabb problémaként az Egyesült Államokban. A kormányzat megelőzi a magas megélhetési költségeket vagy az inflációt (16%), és megelőzi a gazdaságot általában (12%) és a listán lejjebb találtható a bevándorlás, az ország egyesítése, a COVID-19, a faji kapcsolatok és a bűnözés is.

Az adatok jelentős különbségeket mutatnak a pártok által az ország három legfontosabb problémájáról alkotott nézetekben. A republikánusok átlagosan nagyobb valószínűséggel nevezik meg a kormányt a legégetőbb problémaként 2022-ben, mint a demokraták és a függetlenek. Emellett a republikánusok több mint kétszer nagyobb valószínűséggel nevezik meg az inflációt és általában a gazdaságot, mint a demokraták, míg a függetlenek körében a két pártcsoport között mozognak az értékek.

A bevándorlást inkább a republikánusok, mint a demokraták és a függetlenek tartják a legfőbb problémának, míg a faji kapcsolatok és az abortusz kérdésére éppen az ellenkező jellemző.

A kormánnyal való elégedetlenség 2022-ben továbbra is meghaladja az összes többi kérdést mint a legégetőbb kérdés. Az ország élesen megosztott politikai helyzete és a problémás gazdaság kétségtelenül befolyásolta a lakosság elégedettségét az ország irányával kapcsolatban - olvasható a Gallup oldalán.

Legfrissebb