Ugrás a tartalomra

Totális kiakadás: Netflix különkiadásban szállt bele Ricky Gervais az LGBTQ lobbiba és a woke kultúrába

Az LMBTQ lobbi kikezdte Ricky Gervaist, és elítélte legújabb Netflix-vígjátékát, mert szerintük „veszélyes” és ez a streaming szolgáltató „eddigi legtranszfóbabb műsora”. Néhányan a #cancelnetflix hashtag használatával még arra is ösztönzik a nézőket, hogy mondják le Netflix-előfizetéseiket.

Ricky Gervais "SuperNature" előadása kedden debütált a streaming platformon, és szinte azonnal felkeltette a figyelmet a transznemű tekintélyelvűségről szóló vicceivel.

A brit humorista a különfilmben kigúnyolja az woke baloldal azon értelmetlenségét, hogy a férfi nemi szervel rendelkező transzneműeket nőnek nevezzék.

"Például manapság a legrosszabb dolog, amit mondhatsz ahhoz, hogy leszóljanak a Twitteren és halálos fenyegetéseket kapj, az az, hogy "a nőknek nincs péniszük", igaz?"

-tette fel a kérdést Gervais.

„Megnéztük a Ricky Gervais különleges „vígjátékát” a Netflixen, így neked nem kell. Tele van grafikus, veszélyes, transz-ellenes, viccnek álcázott szónoklatokkal”

– közölte a GLAAD LGBTQ szervezet.

„Az LMBTQ közösség és szövetségeseink egyértelművé tették, hogy az úgynevezett humoristákat, akik gyűlöletet okádnak a humor helyett, és a médiacégeket, akik platformot adnak nekik, felelősségre kell vonni”

-követelőztek.

A melegtémájú PinkNews „transz-ellenes lángoló szemétkupacnak” nevezte a műsort, míg a brit The Independent szerint a műsor „transz emberek megalázásával foglalkozik”.

Néhány dühös tiltakozó arra szólította fel a nézőket, hogy mondják le Netflix-előfizetéseiket.

„A Netflix kiadta az eddigi legtranszfóbabb műsorát, amelyben Ricky Gervais azzal viccelődik, hogy a transzneműek nőket erőszakolnak meg a mellékhelyiségekben”

– írta egy aktivista.

A humorista a keresztényekről és más csoportokról is mondott akár sértőnek is értelmezhető vicceket, de eddig még hasonló bojkott felszólítás nem érkezett a részükről, az LGBTQ szervezetek az egyedüliek, akik nem bírták elviselni Gervais külön-filmjét.

Legfrissebb