Ugrás a tartalomra

Toroczkai László Izraelről, Ungár Péter a köztársasági elnökről, Georg Spöttle Macron terveiről

A Hit Rádió legfrissebb adásában Ungár Péter, Torockai László és Georg Spöttle beszélt a köztársasági elnökválasztásról, Izraelről,és az orosz-ukrán konfliktusról.

Ungár Péter, Toroczkai László, Georg Spöttle, Király Tamás

A Hit Rádió Világóra című műsorának legfrissebb adásában többek között a köztársasági elnökválasztás, Izrael aktuális politikai helyzete, valamint Macron tervei kerültek terítékre, amelyek során éles kritikák és vélemények hangzottak el vendégeinktől.

Köztársasági elnökválasztás:
Ungár Péter, az LMP társelnöke a jelölési folyamat gyorsaságát kritizálta, pozitívan értékelve az új köztársasági elnök beszédét, miközben sajnálkozott amiatt, hogy az ellenzék nem támogatta Hack Péter jelölését.

"Nagyon gyorsnak ítéltük meg a jelölés folyamatát(...) mindannyian magát a beszédét nagyon pozitívnak értékeljük."

- mondta Ungár Péter.

Izrael és a zsidósághoz való hozzáállás:
Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a párt Izraelhez és a zsidósághoz való viszonyáról beszélt.

"Az izraeli-palesztin kérdésben a magyar érdeket és ennek a civilizációnak, tehát ahova mi tartozunk, nevezzük északi vagy európai civilizációnak, ennek az érdekeit kell nézni. Ennek a civilizációnak és az emberiségnek az az érdeke, hogy ott béke legyen.

- fejtette ki Toroczkai László, valamint hozzátette:

"A béke elérése érdekében mindkét félnek kompromisszumokat kell tennie. Nem támogathatjuk az egyoldalú erőszakos megoldásokat, legyen szó Izraelről vagy Palesztináról.

Macron tervei:
Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Emmanuel Macron terveiről beszélt különösen Ukrajna támogatásáról. Spöttle a nyugati államok lőszerhiányára és a NATO támogatásának korlátaira hívta fel a figyelmet, sürgetve a béketárgyalások megkezdését.

"Ez egy nagyon-nagyon sötét szenárió lenne, tehát akkor már most vennék egy nagy üveg jódos vodkát, mert a jód állítólag semlegesíti a sugázást. De viccet félretéve, szerintem egy katasztrófához vezetne. Tehát Ficónak igazából ezt mindenáron meg kell gátolni, mert ez a harmadik világháború lenne."

- jegyezte meg Spöttle azzal kapcsolatban, hogy egyes EU és NATO tagállamok vezetői azon gondolkodnak, hogy katonákat küldenek Ukrajnába.

Legfrissebb