Ugrás a tartalomra

Toni Kroos nagyobb biztonságban érzi magát külföldön, mint Németországban

Elmondta, hogy aggódna, ha a lánya este 11 óra után elmenne bulizni egy német nagyvárosban.

Toni Kroos - Kép forrása: Tobias Schwarz/AFP/Getty

Toni Kroos péntek este játszotta profi pályafutása utolsó mérkőzését a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon, a meccs előtt a „Lanz és Precht” című podcastban a sporttémák mellett társadalmi jelenségekre, köztük a migrációra is reflektált.

Az Index beszámolói szerint Kroos hangsúlyozta, hogy a pályán és azon kívül is mindenkinek arra kellene törekednie, hogy kihozza magából a maximumot.

"Azt akarom, hogy a gyerekeim próbáljanak a legjobbak lenni abban, amit csinálnak"

– tette hozzá.

Ezután arról beszélt, hogy a családjával együtt egyelőre Spanyolországban akar maradni,

mert ott nagyobb biztonságban érzi magát, mint a szülőföldjén.

"Németország már nem az az ország, mint tíz évvel ezelőtt volt, amikor eljöttünk."
"Aggódnék, ha a lányom este 11 óra után elmenne bulizni egy német nagyvárosban. A migráció folyamatosan jelen van a németek életében"

– hangsúlyozta.

"Az Eb-n megmutattuk, hogy nyitottak vagyunk, és elfogadók, de az elmúlt években sok minden túlságosan ellenőrizetlen volt ezen a területen."

– fogalmazott a hatszoros BL-győztes sportember.

Kroos hangsúlyozta, számára egyértelmű, hogy sok bevándorlóhoz negatívan viszonyulnak az emberek, szerinte ez a németek körében is így van. Úgy érzi, hogy a migráció kérdése megosztja az embereket, amiért szerinte elsősorban a politika a felelős.

Hozzátette, hogy nem minden bevándorlóval van baj, sőt úgy gondolja, hogy közülük nagyon sokan hasznos tagjai a társadalomnak.

"Mindenhol vannak problémák. Az embereknek sok nehézséggel kell megküzdeniük a hétköznapokban, érthetően feszültek emiatt. És ha valaki megfogalmaz egy kritikát, akkor arra rögtön rámondják, hogy rasszista. Pedig Németország nem rasszista ország"

– fűzte hozzá Toni Kroos.

(Index)

Legfrissebb