Ugrás a tartalomra

Több mint 200 könyvesbolt vesz részt a franciaországi Biblia Hónapjában

Hat éve tartják a Biblia Hónapját márciusban.

Photo by Aaron Burden / Unsplash

Hat éve március az a hónap, amikor sok francia könyvkereskedő a Bibliát kiállítja.

A Francia Bibliatársulat (ABF) és a Francia Könyvkereskedők és Vallásos Irodalom Szövetsége (SLLR) március 1-31-ét a Biblia hónapjának nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet a Bibliára és annak történelmi jelentőségére. Az Evangelical Focus jelentése szerint jelenleg több mint 200 könyvesbolt vesz részt az eseményen. A rendezvények között szerepel például workshopok tartása és különleges bibliai bemutatóasztalok felállítása. Az idei évre választott téma: "Amikor a Biblia mások felé sodor".

Az ABF eddig több mint 500 plakátot, 40 000 könyvjelzőt és 30 000 magazint készített, amelyeket a könyvesboltosok továbbra is ingyenesen adhatnak a vásárlóiknak.

Az RCF rádió 2022-es beszámolója szerint a Biblia még mindig a világ egyik legkelendőbb könyve, de olvasóinak száma továbbra is alacsony.

Anne-Laure Danet lelkész és bibliatudós azt is elmondta, hogy a 2000 oldalas Biblia számos különböző műfajt ölel fel és azt is elmondta, hogy a Biblia számos értékes kulturális és történelmi utalással rendelkezik.  Amellett, hogy a Bibliát kulturális jelentőségűnek tekintik, a több ezer éves könyv "értelemkeresése" sokak számára továbbra is aktuális.

(CNE)

Legfrissebb