Ugrás a tartalomra

Több mint 20 éve nem volt ilyen magas a választási részvétel Izraelben

Photo by Timo Wagner / Unsplash

Az izraeli szavazók részvétele a választásokon a legmagasabb 1999 óta.

"Hogy valóban kormányt kapjunk, és ne kelljen folyton szavazni és szavazni, és olyan emberek kerüljenek be, akik valóban elvégzik a munkájukat, és azt teszik, amit mondanak"

- vázolta fel egy szavazó elvárásait a CBN Newsnak.

"Remélem, hogy ez lesz az utolsó alkalom. Abba kell hagynunk az egymás elleni harcot, és meg kell hoznunk a döntést, hogy együtt legyünk"

- mondta egy másik.

Annak ellenére, hogy az országban általános fáradtságot okozott a kevesebb mint négy év alatt megtartott öt választás, kedd délre az izraeli szavazók részvétele az urnáknál a legmagasabb volt 1999 óta - közölték médiajelentések. Ezúttal mintegy 6 790 000 izraeli jogosult szavazni, mintegy 200 000-rel többen, mint a legutóbbi választáson.

Az izraeliek több mint 35 politikai pártra adják le voksukat. Közülük körülbelül 10 valószínűleg elegendő szavazatot kap ahhoz, hogy helyet foglaljon el a 120 fős Knesszetben (parlament).

A legtöbb mandátummal rendelkező párt vezetőjének általában az a feladata, hogy legalább 61 mandátummal rendelkező koalíciós kormányt állítson össze. A felmérések szerint Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök Likud pártja várhatóan az élre kerül, a kérdés azonban az, hogy képes lesz-e elég pártot összefogni ahhoz, hogy többsége legyen.

(CBN)

Legfrissebb