Ugrás a tartalomra

Több mint 17 ezer embernek hirdette az evangéliumot Franklin Graham Mongóliában

Fotó: Getty Image/Justin Sullivan/Staff

Több mint kétezer ember adta át életét Jézus Krisztusnak, miután Franklin Graham az evangéliumot hirdette nekik egy különleges evangelizációs rendezvényen Mongóliában.

A CBN News szerint az "Örömfesztivál" elnevezésű, két éjszakán át tartó ingyenes rendezvényt a fővárosban, Ulánbátorban tartották, ahol több mint 17 300 ember vett részt. Az esemény a mongol kultúrát is kiemelte a zenén és a művészeteken keresztül. Az evangelizációs rendezvény ötlete körülbelül 20 évre nyúlik vissza, amikor mongol vezetők elkezdtek imádkozni azért, hogy a Billy Graham Evangelizációs Egyesület szervezzen egy Istentiszteletet az országukban.

Több mint 250 mongol helyi gyülekezet dolgozott együtt az "Örömfesztivál" megszervezésén, amely az első alkalom volt, hogy a mongol helyi gyülekezetek ilyen méretű eseményt tartottak.

"Láttuk, hogy sok más országban is eljöttek emberek ezekre az eseményekre, és hitüket és bizalmukat Isten Fiába, Jézus Krisztusba vetették. Ez áldás és mongóliai keresztényekként szeretnénk megáldani saját országunk népét azzal, hogy részesei vagyunk ennek a lehetőségnek, hogy elmondjuk nekik Isten irántuk való nagy szeretetét"

- mondta Bayasgalan Lkhagva, az Áldott Eső Egyház lelkésze és a fesztivál elnöke.

Graham - aki korábban, 2018-ban már járt Mongóliában - háláját fejezte ki azoknak az egyházaknak, amelyek segítettek az esemény megvalósításában.

"Mongóliát az emberek teszik különlegessé, és nagyon örülök, hogy újra itt lehetem"

- írta a Facebookon.

"Izgalmas volt látni, hogy több száz ember minden korosztályból válaszolt Isten hívására, hogy bánják meg bűneiket, és tegyenek hitet az Ő Fiában, Jézus Krisztusban"

- osztotta meg Graham.

Mongólia lakossága több mint hárommillió fő, és a fele az ország fővárosában, Ulánbátorban él.

(Christian Headlines)Legfrissebb