Ugrás a tartalomra

Több mint 150 embert menthetett meg a fagyhaláltól egy lelkész házaspár

A szörnyű körülmények között szállást és forrásokat ajánlottak fel a bajbajutottaknak és ezzel címplapokra kerültek.

Egy lakos tisztítja autóját, miközben esik a hó november 18-án Buffaloban Fotó: AP Photo / Joshua Bessex

Al és Vivian Robinson, egy lelkész házaspár, akik a Spirit of Truth Urban Ministry szolgálói Buffalóban, úgy döntöttek, hogy kimennek és segítenek azoknak az embereknek, akik egyébként talán megfagytak volna és befogadták templomukba őket a halálos hóviharok idején a New York állambeli Buffalóban.

Ez merőben eltért az eredeti ünnepi terveiktől, amely szerint hazavárták volna kilenc gyermeküket és velük töltötték volna a karácsonyt. Robinsonék merész küldetésére akkor került sor, amikor rájöttek, hogy a templomuk az egyetlen helyi hely, ahol van áram. Robinson azt mondta, először nem értette, miért van még mindig áram a templomában.

"Soha nem felejtem el, hogy megkérdeztem a feleségemet: "Mit gondolsz, miért adta Isten nekünk az áramot, és miért nem adott áramot más embereknek? Úgy értem, miért minket választott?""

- mondta Robinson a NewsNationnek.

"Aztán öt órával később rájöttem, hogy pontosan miért van még mindig áram a templomban."

-mesélte.

Robinson szerint 154 embert vittek a templomba.

"Egyszerűen akcióba lendültünk, és 154 embert tudtunk eljuttatni a templomba, hogy ne fagyjanak halálra"

- mondta Al Robinson a CNN-nek és elmondta, hogy ő és a felesége örömmel teljesítettek szolgálatot.

"Voltak emberek, akik halálra fagytak"

- mondta a helyzet súlyosságáról a TODAY-nak.

A házaspár Facebook-üzeneteket tett közzé a templomot megnyitva a helyieknek, sőt, még a barátokat és szomszédokat is elkezdték hívogatni, hogy ellenőrizzék őket.

"Úgy 10 emberrel kezdődött, két nagy családdal, aztán 30-ra, majd 60-ra, aztán 90-re, aztán 100-ra, 120-ra, 128-ra duzzadt, majd amikor utoljára számoltam az embereket, egészen 154-ig jutottam"

-mondta Al Robinson.

A házaspár még egy barátját is rávette, hogy a hószánjával segítsen kimenteni a kint lévő embereket, és bevinni őket a templomba,

majd segített ezeknek az embereknek behozni a macskáikat, kutyáikat és más szükséges holmikat is.

Szerencsére Robinsonék két hétre elegendő élelmiszert vásároltak a 11 tagú családjuknak az ünnepekre. Ez az élelmiszer mennyiség végül mintegy 130 ember élelmezését segítette.

A történet egyik legelképesztőbb eleme, hogy Robinsonék nemrég eladták rehabilitációs otthonukat, hogy egy nagyobb létesítményt hozzanak létre. Időközben matracokat és ágyakat vittek át a templomba - és ezeket az ágyakat az emberek használhatták. Al Robinsont elmondta, hogy Isten felszerelte őket erre a pillanatra.

"Az embereknek fel kell ismerniük, hogy ha Isten megadta nekik a képességet, hogy segítsenek valakinek, akkor kötelességük segíteni"

- mondta.

"Egyáltalán nem számítottunk erre a káoszra. Isten egyszerűen tudta, hogy mi fog történni, mielőtt még megtörtént volna, és már akkor gondoskodott a szükségről, mielőtt szükség lett volna rá."

-fogalmazott.

Mivel a vihar során több tucatnyian haltak meg Buffalóban, sokan örökre emlékezni fognak Robinsonék akciójára.

(CBN)

Legfrissebb