Ugrás a tartalomra

Tízszer járt a második osztályos diák az igazgatónál, keresztény hite miatt

Photo by Joel Muniz / Unsplash

Egy Washington állambeli kislány szülei felháborodtak, miután megtudták, hogy az iskola dolgozói megtiltották kislányuknak, hogy a keresztény hitéről és világnézetéről beszélgessen osztálytársaival.

Az American Center for Law and Justice (ACLJ) konzervatív emberjogi szervezet ügyvédeinek tudomására jutott, hogy egy kislány a tanév kezdete óta már tízszer járt az igazgatói irodában, mert az udvaron az evangéliumról beszélt osztálytársaival.

Az iskola dolgozói emiatt csak azután engedték be az iskolába a diákot, hogy átkutatták a hátizsákját olyan tiltott „csempészáru” után kutatva, mint például egy kereszt vagy Biblia.

A kislány anyukája egy reggel szemtanúja volt az esetnek, ezután pedig azonnal az igazgatóhoz ment, aki azt mondta neki, hogy tilos vallásos dolgokat adni más diákoknak, mert ez felzaklathatja szüleiket, ezért az iskola minden nap átkutatja a diák táskáját, nehogy tiltott keresztény dolgokat vigyen be oda.  

Az ACLJ levelet küldött az iskolának, melyben felhívták a figyelmet a szólás- és vallásszabadságra és elvárják, hogy bocsánatot kérjenek a diáktól azokért, amiket tettek. Az igazgató azonban válaszában azt hangsúlyozta, hogy az iskola szabályzata megtiltja a diákoknak minden olyan anyag terjesztését, amely „zavart okozhat vagy megzavarhatja az iskolai tevékenységeket”.

Az emberjogi szervezet egy közleményt adott ki az esetről, melyben felhívja a figyelmet a történtek súlyosságára. Az iskola igazgatója később elmondta, hogy a szülőket zavarta, hogy a fiatal lány gyermekeikkel Jézusról beszélgetett, de engedélyt adott neki erre, amennyiben ezek a beszélgetések a többi diák beleegyezésével történnek.

A jogi csoport ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy „az iskola vezetőinek tettei különösen felháborítóak ebben az esetben, hiszen nem csak megsértették a diák emberi jogait, hanem még nyilvánosan meg is alázták őt. Ezt nem fogják ilyen könnyen megúszni”, majd egy felszólító levelet is küldtek az iskolának, amiben felhívták a figyelmet arra, hogyha az iskola nem teszi meg a szükséges korrekciós intézkedéseket, akkor készek bírósághoz is fordulni.

Vida Zsanett / CBN News

Legfrissebb