Ugrás a tartalomra

Tiltanák a szexuális identitással kapcsolatos kérdések iskolai tanítását Texasban

A két texasi törvényjavaslat a szülői jogokra összpontosít.

A texasi törvényhozók várhatóan napirendre vesznek egy olyan törvényjavaslatot, amely megtiltaná az iskoláknak, hogy az általános és középiskolás diákokat szexuális irányultságról vagy nemi identitásról tanítsák.

A Steve Toth republikánus képviselő által benyújtott 631. számú képviselőházi törvényjavaslat - hasonlóan a floridai törvényhozók által tavaly elfogadott törvényjavaslathoz - kiterjesztené az ilyen tananyag "az iskolai személyzet vagy harmadik felek" által történő tanítására vonatkozó korlátozásokat az óvodától az ötödik osztályig, illetve "az olyan módokra, amely nem felel meg az életkornak vagy a fejlődésnek a diákok számára az állami szabványoknak megfelelően". Egy másik javaslat, amelynek szerzője a friscói republikánus Jared Patterson képviselő, ezt a korlátozást a nyolcadik osztályig kiterjesztené.

Mindkét törvényjavaslat egyike azoknak, amelyeket a törvényhozók a 88. texasi törvényhozás ülésszakának keddi összehívásakor tárgyalnak.

A Ron DeSantis floridai kormányzó által aláírt törvényhez hasonlóan mindkét texasi törvényjavaslat a szülői jogokra összpontosít, és kötelezné az iskolai körzeteket, hogy értesítsék a szülőket abban az esetben, ha az iskolai tisztviselők olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek "a tanuló mentális, érzelmi vagy fizikai egészségét vagy jólétét" érintik.

(Christian Post)

🎙️

Legfrissebb