Ugrás a tartalomra
LMBTQCenzúraLondonBankHírek

Tiltakozás: továbbra sem állítják vissza a keresztény szervezet bankszámláját

Nemi identitászavarral küzdő embereknek segítettek tanácsadással.

Barclays Bank, Richmond, London - iStock/Thinglass

Egy keresztény jótékonysági szervezet békés tüntetést tartott a Barclays Bank londoni központja előtt, miután a bank beleegyezett, hogy 25 200 dollár (kb 8,3 millió forint) kártérítést fizet a számla megszüntetése miatt.A csütörtöki tiltakozást a The Core Issues Trust és a The International Federation for Therapeutic and Counselling Choice (IFTCC) keresztény szolgálat szervezte, amely a szexualitásukkal vagy nemi identitásukkal küzdő embereknek nyújt tanácsadást.

A jótékonysági szervezet Barclaysnál vezetett számláját 2020-ban indoklás nélkül zárta be a bank, amely abban az évben a londoni LMBTQ Pride rendezvény fő főszponzora volt. Ezidőben az Dr. Mike Davidsont, az alapítvány alapítóját több száz üzenettel és hívásokkal zaklatták, amelyben remélték, hogy őt és munkatársait megerőszakolják és megölik majd.

A héten a Barclays beleegyezett, hogy 25 221 dollár kártérítést és jogi költségeket fizet a The Core Issues Trustnak.  - írja a The Christian Post.

A Core Issues Trust, az IFTCC és az ex-meleg közösség tagjai a Barclays Bank londoni Canary Wharfban található székháza előtt gyűltek össze, hogy a "nézőpont szerinti diszkrimináció" ellen tiltakozzanak.

Egy több mint 72 000 ember által aláírt petíciót is átadtak Matt Hammersteinnek, a Barclays vezérigazgatójának, amelyben a The Core Issues Trust bankszámlájának visszaállítását követelik.

Mike Davidson, a The Core Issues Trust alapítója - IFTCC
"Elmegyünk a Barclays főhadiszállására, hogy emlékeztessük őket, hogy az ex-gay közösség létezik, és egyenlő bánásmódot és védelmet érdemel"

-nyilatkozta a tüntetés előtt Davidson.

"Azt akarjuk, hogy a Barclays ismerje el, hogy az egymással versengő ideológiák világában azoknak, akik meggondolják magukat, és új, a saját céljaiknak jobban megfelelő irányba mennek, védelmet kell kapniuk, és joguk van a számukra értelmes életcélok kereséséhez"

-tette hozzá.

"Ez egy kegyetlen és megrendezett kampány volt az LMBTQ-aktivisták részéről, amely egy keresztény szolgálatot vett célba, és a Barclays bedőlt neki"

-mondta Andrea Williams, a Keresztény Jogi Központ vezérigazgatója, aki  a bank elleni pert is támogatta.

"Ahelyett, hogy kiállt volna a szólásszabadság, a keresztény szabadság és a kisebbségi jogok mellett, a Barclays Bank Plc megadta magát az LMBTQ-aktivisták megfélemlítő taktikájának

-fejtette ki véleményét Williams.

"Továbbra is megvédjük és kiállunk Mike Davidson és a CIT, valamint minden olyan keresztény szolgálat mellett, amelyik a "konverziós terápia" tilalmának fegyverré tételével szembekerül"

-szögezte le a jogi központ vezérigazgatója.
Legfrissebb