0279 Ugrás a tartalomra

TikTok sztárokkal terjesztené ukrajna-politikáját a Fehér Ház

Photo by Solen Feyissa / Unsplash

Mivel milliók kapják az orosz-ukrán háborúról az információikat a TikTok-ról, az elnöki adminisztráció szeretné eljuttatni üzenetét több tartalomkészítőkhöz is.

Csütörtök délután 30 TikTok-influencer gyűlt össze egy Zoom megbeszélése , hogy információkat kapjanak az Ukrajnában kibontakozó háborúról.  A Nemzetbiztonsági Tanács munkatársai és a Fehér Ház sajtótitkára, Jen Psaki tájékoztatta az influencereket az Egyesült Államok stratégiai céljairól a régióban, valamint további információkat osztottak meg az ukránoknak nyújtott segélyek szétosztásáról, a NATO-val való együttműködésről, valamint arról, hogy az Egyesült Államok hogyan reagálna az orosz nukleáris fegyverek bevetésére.  

Az ukrajnai válság fokozódásával milliók fordultak a TikTokhoz a valós idejű tájékoztatásért. A TikTok-videók nyújtották az első bepillantást az orosz invázió történéseibe és azóta a platform a külföldi tömegek tájékoztatásának elsődleges eszköze lett. Bunkerekben rejtőzködő vagy otthonukból menekülő ukrán állampolgárok osztották meg történeteiket a platformon, miközben rengeteg álhír is terjedt a platformon, orosz és ukrán oldalon egyaránt.


A Fehér Ház szorosan figyelemmel kísérte a TikTok domináns hírforrássá válását, ami arra a döntésre vezetett, hogy a platform legbefolyásosabb neveiből álló kiválasztott csoporthoz fordul.

Ezen a héten az adminisztráció elkezdett együttműködni a Gen Z For Change nonprofit érdekképviseleti csoporttal, hogy segítsenek azonosítani a platform legjobb tartalomkészítőit, és egy tájékoztatót szervezzenek, amelynek célja a konfliktussal és az Egyesült Államok szerepével kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Victoria Hammett demokrata politikai és közéleti tartalmakkal foglalkozó influencer, a Gen Z For Change ügyvezető igazgató-helyettese, aki abortuszpárti és LGBTQ párti nézeteiről híresült el a platformon, több tucat emberhez fordult e-mailben meghívóval, és összegyűjtötte a lehetséges kérdéseket a Biden- adminisztrációnak.

Legfrissebb