Ugrás a tartalomra

Texas, Tudományos tényeket közölt, ezért kirúgták az egyetemi tanárt

Húsz évig tanított az egyetemen.

St. Phillips Egyetem - San Antonio - Texas Forrás: alamo.edu

Egy texasi egyetem volt humánbiológia professzora azt állítja, hogy kirúgták, mert azt tanította a diákoknak, hogy a nemet az X és Y kromoszómák határozzák meg.

"Johnson Varkey 2003-tól adjunktusként dolgozott, emberi anatómiát és fiziológiát tanított a texasi San Antonióban található St. Philip's-ben, amelyért kiváló teljesítményértékelést is kapott."

– állítja a volt egyetemi tanár jogi képviselete.

Az órájával kapcsolatos vita tavaly november 28-án kezdődött.

"Négy diákja kisétált az órájáról, amikor az emberi biológia tanulmányaival és vallási meggyőződésével összhangban kijelentette, hogy a nemet az X és Y kromoszómák határozzák meg"


– áll a tanár jogi képviselője, a First Liberty Institute, vallásszabadságért küzdő szervezet által az egyetemnek küldött levélben, amelyben azt is megemlítik, hogy Varkey önkéntes segédlelkész egy gyülekezetében.Ez év január 12-én az egyetem alelnöke egy levelet küldött Varkey-nak, amelyben közölte, hogy etikai szabálysértési panasz miatt vizsgálatot indítottak ellene, majd január 27-én fel is mondtak neki. - számol be a the Christian Headlines.

John Varkey - az International Bible Church segédlelkésze - San Antonio - Texas -Forrás: am630theword
"vallási prédikációról, homoszexuálisokkal és transzneműekkel kapcsolatos diszkriminatív megjegyzésekről, abortuszellenes retorikáról és nőgyűlölő tréfálkozásról érkezett bejelentés.”

– áll az egyetem által küldött felmondólevélben.

" Az iskola által jóváhagyott és tudományos alapokon nyugvó tananyagból tanított, és soha egyetlen diákkal sem vitatta meg személyes,  vallási vagy egyéb nézeteit az emberi nemről vagy szexualitásról"

- hangsúlyozza a volt tanárt képviselő jogi szervezet, amely szerint az egyetem megsértette a tanár szólásszabadságát, és az amerikai alkotmányban foglalt vallásszabadsághoz való jogát.

"Nevetséges, hogy több mint 20 évnyi tanítás után a St. Philips kirúgja Dr. Varkey-t azért, mert alapvető, széles körben elfogadott biológiát tanított"

– mondta Keisha Russell, a First Liberty Institute tanácsadója.

"Ha Varkey-t nem helyezik vissza, valószínűleg a szövetségi bíróságon fog jogorvoslatért folyamodni"

– áll a levélben.

Legfrissebb