Ugrás a tartalomra

Terrorveszély: fegyveres rendőrök jelentek meg bécsi templomok előtt

Egy lehetséges "iszlamista indíttatású támadásra" figyelmeztettek.

Bécs templomai előtt rohamlövegekkel felfegyverzett rendőröket vetettek be, miután egy lehetséges "iszlamista indíttatású támadásra" figyelmeztettek.

Egyes épületek, köztük templomok előtt megerősítették a biztonsági intézkedéseket, miután az ország hírszerző szolgálata nem nyilvános információkat kapott.

"Templomok elleni támadással kapcsolatban kaptunk nem specifikus fenyegetést"

- tweetelte a bécsi rendőrség.

"Ha egy konkrét helyszínen konkrét veszély fenyegeti a lakosságot, a bécsi rendőrség minden elérhető csatornán keresztül azonnal figyelmeztetni fog"

- tette hozzá a rendőrség.

A Polizei Wien a tweetjében arról adott tájékoztatást, hogy a "különleges felszereléssel" rendelkező, rendszeres és különleges műveleti rendőrök fokozott járőrözést fognak végezni a város "fontos pontjain".

Az osztrák fővárosban a rendőrök utcai jelenlétét is fokozták.

"A rendőrök golyóálló sisakkal és mellénnyel, valamint puskákkal vannak felszerelve. Felügyeleti tevékenységet fognak végezni, és a közúti forgalomban is ellenőrzéseket fognak végezni"

- mondta Markus Dittrich rendőrségi szóvivő a Radio Wien helyi rádióállomásnak.

2020 novemberében négy ember meghalt és 23 másik megsebesült egy iszlamista támadásban, amikor egy állig felfegyverzett férfi tüzet nyitott az emberekre Bécs népszerű szórakozóhelyén.

A fegyverest a rendőrség lelőtte.

A férfit később egy 20 éves "iszlamista terroristaként" azonosították, akit annak ellenére, hogy terrorizmussal való kapcsolatért elítélték, idő előtt kiengedtek a börtönből. A halálos támadásért az Iszlám Állam (IS) vállalta a felelősséget.

(Premier Christian News)

Legfrissebb