Ugrás a tartalomra

Terrorfenyegetés: fokozott készültségben a svédek

Egy tisztségviselő szerint Svédország a terroristák célpontjává vált.

Photo by CAR GIRL / Unsplash

Éberségre és óvatosságra szólította fel a külföldön tartózkodó svéd állampolgárokat egy svéd tisztviselő a nemrégiben történt Korán-égetések miatt, mivel terrorista csoportok a közelmúltban Svédország elleni támadásokra buzdítottak- számol be a Fox News.


Egy nyilatkozatban "fokozott éberségre és óvatosságra" figyelmezteti a külföldön tartózkodó állampolgárokat Henrik Landerholm, Svédország nemzetbiztonsági tanácsadója a terrorista csoportok fenyegetései miatt, amelyek miatt fokozott határellenőrzést is elrendeltek. Véleménye szerint Svédország a terroristák „kiemelt” célpontjává vált.

Landerholm azt mondta, hogy a "jelek" arra utalnak, hogy ezek a több támadást is végre akarnak hajtani svéd érdekeltségek ellen külföldön, és megemlítette Svédország bagdadi nagykövetségének múlt havi megrohamozását, valamint a bejrúti diplomáciai képviselet elleni múlt heti támadási kísérletet.

A svéd kormány és az illetékes hatóságok figyelemmel kísérik a fejleményeket, különböző intézkedéseket hoznak, és szorosan együttműködnek a nemzetközi partnerekkel a svédek a külföldi svéd érdekeltségek védelme, valamint a Svédországról terjesztett gyűlöletüzenetekkel szembeni fellépés érdekében

- mondta.

Legfrissebb