Ugrás a tartalomra

Templom rendezett drag műsort gyerekeknek - szerintük Jézus erre hívja őket

Szerintük az esemény "családi műsor" volt, amelyben "semmi helytelen" nem volt.

Az Egyesült Kiréályságban található Southend-on-Sea-i templom lelkésze megvédte azt a döntést, hogy a város téli Pride rendezvényének részeként egy drag queen előadást tartottak a gyerekeknek.

A St Marks Church lépése jelentős visszhangot kapott az interneten, de azok biztosították a kritikusokat, hogy az esemény "családi műsor" volt, amelyben "semmi helytelen" nem volt.

A templom már három egymást követő évben részt vett a Pride-ünnepségen.

Cherry Sandover anya a The Echo című lapnak adott kommentárjában így nyilatkozott:

"A Saint Mark's büszke arra, hogy befogadó egyház, amely igyekszik befogadni és szolgálni az LMBT+ embereket. Azért tesszük ezt, mert hisszük, hogy Jézus, akit szeretünk és követünk, erre hív minket"

Tim Dieppe, a Christian Concern közpolitikai vezetője azonban nem ért egyet.

"Nyilvánvaló, hogy szívesen látjuk az embereket a templomban, de arra is bátorítjuk őket, hogy kövessék a szentség, a tisztaság és az alapvető erkölcsiség keresztény normáit. Ez nyilvánvalóan magában foglalja a szexuális etikát, nyilvánvalóan magában foglalja a férfiak és nők közötti nemi különbségek tiszteletben tartását"

-mondta.

"Egy ilyen rendezvényen nem ez történik. A drag queenek népszerűsítése kisgyerekek előtt nem a befogadásról szól, hanem valójában arról, hogy megpróbáljuk indoktrinálni és normalizálni a keresztényellenes viselkedést"

- emelte ki.

Az eseményre akkor került sor, amikor Tennessee állam törvényt ír alá az Egyesült Államokban a kisgyermekek előtti drag előadások betiltásáról. Az új jogszabály, amely a jövő hónapban lép hatályba, megtiltja, hogy "go-go táncosok, egzotikus táncosok, sztriptíztáncosok, férfi vagy női imitátorok" nyilvános helyeken lépjenek fel.

Tim az új törvényeket kommentálva így folytatta:

"Nem hiszem, hogy helyénvaló, ha a gyerekek ki vannak téve a transzvesztitáknak. Nem hiszem, hogy ez a helyes dolog, legkevésbé például templomokban. Gratulálok Tennessee-nek, hogy ezt a lépést meghozta."

(Premier Christian News)

Legfrissebb