Ugrás a tartalomra

"Az ördög az elmédet akarja"- díjnyertes zongorista a rákkal való küzdelméről

18 hónapot adtak neki, ma már azonban teljesen rákmentes.

John Tesh zongorázik és énekel a Highlands Ranch-i Cherry Hills Community Church istentisztelete alatt. (Lyn Alweis/The Denver Post/Getty Images)

A díjnyertes zongorista, újságíró és rádiós műsorvezető, John Tesh többéves küzdelem után legyőzte a rákot. Elmondása szerint a sikert két dolognak köszönheti: az imának és a Szentírásnak. - számol be a Breitbart.

Tesh a Christian Postnak adott interjújában elmondta, hogyan segítette őt hite a harcban, mióta először diagnosztizálták nála a prosztatarákot.

Úgy véli, hogy az "elme megújítása" az egyik legfontosabb bibliai útmutatás - a modern társadalomban mégis ezt hagyják leginkább leginkább figyelmen kívül. Tech a híroldalnak nyilatkozva azt mondta:

"Sokan nem igazán értik meg, hogy vannak sötét erők, hogy az ördög az elmédre pályázik."

A híres zongorista szerint a gond az, hogy sokan azt hiszik, amikor egy gondolat behatol az elméjükbe, az tőlük származik, pedig nem így van.

"Valami más erő helyezi oda."

-hangsúlyozta.

John Tesh és Connie Sellecca színésznő részt vesznek a John Tesh tiszteletére rendezett "Hollywood Walk of Fame" csillagátadó ünnepségen 1993. november 11-én. (Ron Galella Collection/Getty Images)

Tesh szerint ha „annyi hitetlenség és kétely van az ember szívében, az olyan, mint két összeláncolt kisteherautó, amelyek ellentétes irányba mennek, és ezért nem jut sehova.”

A díjnyertes zongorista a következetes imaéletet az izmokhoz hasonlította, amelyek akkor lesznek erősek, ha „dolgozunk rajta”.

„Aztán elolvasol egy részt a Bibliában, és hirtelen más kihívással nézel szembe, a szentírás másképp elevenedik meg.”

2015-ben az Emmy-díjas műsorvezetőnél a prosztatarák egy ritka formáját diagnosztizálták, és azt mondták neki, hogy már csak 18 hónapja van hátra.


Azóta, hogy Tesh sikeresen legyőzte a rákot, elmondása szerint a hite nagymértékben megnőtt. Az áttörést Andrew Wommack prédikátor egyik tanításának köszönheti, amelyben a hitről beszélt a Márk evangéliuma 11. fejezetében leírtak alapján.

"Évekig olvastam a Bibliát, de sosem mélyedtem el igazán azoknak a soroknak a tanulmányozásában. És ez tényleg elindított engem egy úton a kettős modalitás felé, hogy, mit állítanak az orvosok, és a tudomány, és mit mond a Biblia az egészségről és a gyógyulásról?"

- mondta.

A Grammy-jelölt zeneszerző és koncertzongorista ma már teljesen rákmentes - ezt a csodát keresztény hitének, felesége támogatásának és az orvosok bölcsességének köszönheti.


Legfrissebb