Ugrás a tartalomra
Photo by Jeremy Bezanger / Unsplash

Ahogy az orosz-ukrán konfliktus miatt egyre több bank és fizetési rendszer szünteti meg a szolgáltatásait az oroszok számára, a digitális fizetőeszközökkel foglalkozó cégeknek hasonló döntésekkel kell szembenézniük.

Egyre nagyobb a nyomás a kripto-iparágon, hogy blokkolják az oroszok hozzáférését, a széles körű szankciók és az Ukrajnában egyre súlyosbodó humanitárius válság miatt. A technológiai cégek, internetszolgáltatók és hitelkártya-társaságok is tucatszámmal vonulnak ki Oroszországból. A vezető kriptoplatformok azonban kitartottak amellett, hogy továbbra is elérhetőek maradnak az orosz felhasználóknak.

Miközben a tőzsdék igyekeznek a szankciókkal sújtott oligarchákat és intézményeket kizárni a platformjaikról, az ukrán kormány és Elizabeth Warren szenátor azért bírálja a kriptoeszköz szolgáltatókat, hogy egyáltalán folytatják a tevékenységüket Oroszországban, miközben más cégek tüntetőleg kivonultak az országból.

"A MasterCard megtette. A Visa megtette. Az Amex is megtette"

- mondta Brad Sherman képviselő. A kriptokritikus politikus, a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottságának vezető tagja egy interjúban úgy fogalmazott:

"Az Egyesült Államok kriptotőzsdéi nem lépnek. Miért döntöttek úgy, hogy kevésbé erkölcsösek lesznek, mint a Visa és a MasterCard?"

Warren kedden közölte, hogy törvényjavaslatot ír, amely megakadályozná, hogy a tőzsdék orosz címekkel történő kripto tranzakciókat segítsenek elő.

(Politico)

Legfrissebb