Folytatja együttműködését a mikrochip nagyhatalom Tajvan Oroszországgal

Folytatja együttműködését a mikrochip nagyhatalom Tajvan Oroszországgal
Photo by Brian Kostiuk / Unsplash

A CNA hírügynökség szerint Tajvan folytatni kívánja együttműködését Oroszországgal a jelenlegi ukrajnai válság ellenére, mondta hétfőn az ország tudományos és technológiai minisztere. A Jogalkotási és Kulturális Bizottság ülésén felszólaló miniszter elmondta, hogy Tajvannak jelenleg 50 közös projektje van folyamatban az Orosz Tudományos Alapítvánnyal.

„A legtöbb projekt a tudomány, a mérnöki munka és a technológiai fejlesztések területén folyik”

– mondta a miniszter. Ezután kiemelte, hogy milyen magas színvonalú az orosz tudomány és az űrtechnológia, és hogy a két ország együttműködése Tajvan szempontjából mindenképp előnyös.

A technológiai termékek vásárlásának megtiltása Oroszország számára globális mikrochip háborút robbanthat ki, ugyanis Tajvan a világ vezető félvezető gyártója és eladója, a világ gyártási kapacitásának 92%-át adja az ország.

A kormány azonban támogatta valamilyen szinten az Oroszország elleni nemzetközi szankciókat, ugyanis az ország vezető chipgyártó óriása, a TSMC leállította az orosz mikroprocesszorok gyártását az üzemben. Ugyanakkor kiemelték azt is, hogy ha minden szankciót bevezetnének, az globális mikrochip háborúhoz vezetne, hiszen a gyártáshoz számos nélkülözhetetlen alkatrészt kizárólag Oroszországból tudnak beszerezni.

Vida Zsanett / RT

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.