Ugrás a tartalomra
LGBTQVBKülföldKatarAngliaNémetországHírek

Szivárványos és szivárványfeliratú repülőkkel indultak Katarba a vb favoritjai

Több válogatott is üzenetet fogalmazott meg a rendező országnak címezve - számolt be az Index.

Ismeretes, hogy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendező országában, Katarban a helyi törvények szerint illegális a homoszexualitás. Sőt a világbajnokság nagykövete, Hálid Szalman szerint a homoszexualitás damage in the mind, azaz agybaj.

Emiatt több válogatott is úgy indult útnak a közel-keleti országba, hogy üzenetet fogalmazott meg Katarnak címezve. Így tett az angol válogatott is, mivel repülőgépe neve nem más, mint a "Rain Bow", azaz "Szivárvány" volt.

A végső győzelemre másik esélyesként számontartott, 2014-es világbajnok német csapat pedig egy olyan Lufthansa géppel utazott el az arab országba, amelynek festése a sokszínűséget ábrázolja illusztrációkkal. Céljuk, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a diszkrimináció minden fajtája ellen.

A legújabb csatatér a játékosok és FIFA között jelenleg a szivárványos csapatkapitányi karszalag viselése. Több válogatott a karszalagokon szeretne politikai üzeneteket megfogalmazni Katarral szemben, a FIFA szabályai viszont egyértelműen tiltják ezt. Érdekesség, hogy a címvédő francia válogatott kapusa, Hugo Lloris kijelentette, hogy nem fog szivárványos karszalagot viselni a vb-n, mivel tiszteli és alkalmazkodik a rendező ország kultúrájához.

(Index)

Legfrissebb