Ugrás a tartalomra

Szabad utat kaptak: Még idén legalizálják a kannabiszt Németországban

Az Európai Bizottsággal kellett egyeztetniük.

Photo by Jeff W / Unsplash

A német egészségügyi és mezőgazdasági miniszterek által szerdán benyújtott törvénytervezet dekriminalizálja a kábítószer korlátozott mennyiségben történő fogyasztását.

Karl Lauterbach arra hivatkozik, hogy az ország ,,korábbi drogpolitikája kudarcot vallott.”
Az októberben benyújtott törvényjavaslatot, amely Európa legliberálisabb kannabisz szabályozását vezette volna be, az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokat követően részben módosították.

Lauterbach szerint a kormány célja a tudatmódosító szer biztonságosabb fogyasztása, és a feketepiac megállítása, amellyel szerinte nagyobb védelmet biztosítanának a fiatalok számára.

A terv egyik részeként nonprofit egyesületeket hoznak létre, amelyeknek tagjai a hatóságok felügyelete mellett személyes használatra még termeszthetnék is a növényt. Ezeknek a kannabisz kluboknak a létrehozását egy törvényjavaslat fogja szabályozni, amelyet a képviselőknek el kell majd fogadniuk.

A jogszabály egyénenként 25 grammban maximalizálná a kannabisz birtoklását, és egy felnőtt ember három növényt termeszthet majd.
Cem Özdemir, német mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a jogszabálytervezetet ebben a hónapban véglegesítik, és a drog fogyasztása még idén legálissá válik majd.

A német ellenzékiek próbálták felemelni a hangjukat a kormánypárt ellen mert szerintük nem a kábítószer legalizációja a megoldás.

Martin Huber, a CSU főtitkára szerint a kormány kannabisz használatra vonatkozó tervei különösen a gyermeket és a fiatalokat veszélyeztetik, ezért nem szabadna legalizálni.

(EuroNews)Legfrissebb