Ugrás a tartalomra

Súlyosan megsérült egy izraeli férfi egy ciszjordániai terrortámadásban

Az IDF hajtóvadászatot indított a fegyveresek után.

Fotó: Samaria Regionális Tanács

Meglőttek és súlyosan megsebesítettek egy izraeli férfit kedden egy lövöldözésben a Ciszjordánia északi részén lévő Hermes település közelében - közölte a hadsereg és a mentők.

A Magen David Adom mentőszolgálat közölte, hogy a harmincas éveiben járó civil férfit súlyos állapotban kezelték a település bejáratánál, Dzsenintől nyugatra. A helyszínre helikoptert küldtek, hogy az áldozatot a haderai Hillel Yaffe kórházba szállítsák - közölte az MDA.

Az Izraeli Védelmi Erők közölték, hogy a csapatok hajtóvadászatot indítottak a fegyveresek után, és több utat lezártak a környéken. A helyi hatóságok szerint az áldozatot egy közeli autópályán elhaladó járműből lőtték le. A férfi továbbhajtott, amíg Hermeshbe nem ért, ahol a mentők ellátták.

A támadásra azt követően került sor, hogy hétfő este egy katonai mentőautó volt a célpontja egy lövöldözésnek Ciszjordánia déli részén, vasárnap pedig palesztin terroristák nyitottak tüzet egy ciszjordániai településre Ciszjordánia északi részén és egy, a biztonsági határzárral határos izraeli városra, kisebb károkat okozva.

Az elmúlt egy évben palesztin fegyveresek többször célba vették a letartóztatási razziákat végrehajtó csapatokat, katonai állásokat, izraeli településeket és az utakon közlekedő civileket.

Az Izrael és a palesztinok közötti feszültségek az elmúlt egy évben fokozódtak, a hadsereg szinte minden éjjel razziákat hajtott végre Ciszjordániában, egy sor halálos palesztin terrortámadást követően.

(Times of Israel)

Legfrissebb