Ugrás a tartalomra

STREAMING FORRADALOM: A "Chosen" stúdiója 5 millió dollárt gyűjtött össze egy hét alatt

Hollywood alternatívája lenne az Angel Studios, egy hitre épülő, családbarát streaming platform, amely a The Chosen sikersorozat mögött áll és most egy hét alatt 5 millió dollárt (megközelítőleg 1,8 milliárd Ft-ot) gyűjtött össze streaming alkalmazásának fejlesztésére.

Az Angel Studios, amely számos sikeres műsort készített, köztük a "The Chosen"-t, a "Dry Bar Comedy"-t és a "The Wingfeather Saga"-t, lehetővé teszi a nézők számára, hogy eldöntsék, milyen tartalmak iránt érdeklődnek a leginkább.

A CBN News szerint az egyes projektek körül közösségek is jönnek létre.

"Az emberek részt vehetnek a kultúrában. Befolyást kell gyakorolniuk a kultúrára, és nem csak hollywoodi vezetőknek kell meghozni ezeket a döntéseket. Minden idők legokosabb vezetői – ez a közönség"

– mondta Neal Harmon, mondta az Angel Studios alapítója.

Míg az alkotók projektötleteket hirdetnek az Angel Studios platformon, az "Angel Investor" felhasználók az adományozott forrásaikat arra a projektre fordítják, amelyiknek gyártását és terjesztését szeretnék látni. Tavaly a cég 47 millió dollár bevételt ért el csak az eredeti tartalmak forgalmazásából. Harmon testvérével, Jefferyvel közösen megalapította a VidAngelt is, egy szűrőszolgáltatást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korlátozzák a tévéműsorokban és filmekben megjelenő káromkodást, szexet és erőszakot.

Spencer Folmar filmrendező, a "Generációs bűnök" című film rendezője szerint a keresztény közönséget valószínűleg jobban kiszolgálja az Angel Studios, mint Hollywood.

„Úgy látom, a keresztények önállóbb munkát végeznek, jobb minőségben és azt jobban is fogadják”

– mondta.

Annak ellenére, hogy üdvözölte az 5 millió dollár összegyűjtésének mérföldkövét, Folmar megosztotta azt is, hogy több pénzre van szükség a filmkészítés költségeinek fedezésére.

"Ötmillió nagy előrelépés, de ez még egy film marketing költségvetését sem fedezi"

- mondta.

"A pénz mindig probléma lesz"

- tette hozzá.

Eközben Matt Edwards, a "Can We Take a Joke" című dokumentumfilm producere és rendezője azt mondja, hogy a közösségi finanszírozás jelentős szerepet játszik az Angel Studios sikerében és jövőjében.

"Amíg az alkotók képesek előteremteni az alapokat és teljesíteni tudják az ígért terméket, addig nem látom, hogy ez a dolog hogyan bukhat el"

- mondja Edwards. A CBN Studio 5-nek adott közelmúltbeli interjújában a Harmon testvérek elmondták, hogy a következő öt évben 300 műsort vagy filmet terveznek létrehozni.

Legfrissebb