Ugrás a tartalomra

Schiffer András: "Orbán Viktor tudta, hogy a németeknél ebből hisztéria lesz"

Orbán Viktor szavaira reagált a volt országgyűlési képviselő.

A Hit Rádió Véleményvezér című műsorában reagált Orbán Viktor, miniszterelnök szavaira Schiffer András, volt országgyűlési képviselő és ügyvéd.

"Miért kell olyan infantilis módon viselkedni, mint egy vásott kölyök, aki próbálja húzogatni a különböző külföldi, rendre nyugati tárgyalópartnereknek a képzeletbeli bajszát"

-fejtette ki véleményét a volt országgyűlési képviselő a miniszterelnök nagy port kavart beszéde kapcsán.

"A Római Birodalom vége óta vannak törekvések arra, hogy a birodalmat visszaállítsák a területén. Bizánc, Nagykárolyi Ottó, Napóleon és Hitler mindannyian egyenként más alapon az európai egységről álmodtak"

- hangzott el a mondat Orbán Viktor beszédében.

"Tárgybélileg, tartalmilag, amit mondani akart a miniszterelnök, abba nagyon belekötni nem lehet. Rávarrni azt a miniszterelnökre, hogy náci vagy Hitler szimpatizáns lenne, az pontosan olyan abszurd, mint amikor néhány héttel ezelőtt az izraeli állampolgárságú Robert C. Casterről próbálták ráhúzni azt, hogy ő Hitler imádó lenne"

- részletezte véleményét Schiffer, azonban azzal nem értett egyet, hogy a miniszterelnök elmondása szerint szándékosan volt provokatív.

"Pontosan tudta Orbán Viktor, hogy a németeknél ebből égbekiáltó hisztériacirkusz kerekedik, miközben amit ő üzenni akart, az már önmagában is provokatív sokak számára ma Nyugat-Európában"

- emelte ki szakértőnk, azonban hozzátette, hogy mondanivalójának lényegével nem nagyon tud vitába szállni mely szerint folyamatosan egy érzékeny egyensúlyt kell teremtenünk az európai együttműködés szükségessége, és a nemzetállami szuverenitás között.

A volt országgyűlési képviselő szerint azonban belpolitikai hozadéka is volt a miniszterelnök szavainak.

"Tessék megnézni, elsőként ki és hogyan reagált, hát természetesen Gyurcsány Ferenc, ki más. És a lehető legdurvábban, hogy a betegnek nevezi a hivatalban lévő miniszterelnököt, elődjét és utódját, Orbán Viktort"

- mondta.

"A magyar belpolitika dinamikáját sajnálatos módon 17 éve Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor küzdelme teszi ki. Ezt a műsort nézzük 2006 ősze óta minimum"

- fejtette ki szakértőnk.

A műsor során Schiffer arra is kitért, hogy lényegében miért lennénk jogosultak azokra a forrásokra, amelyeket jelenleg meg akarnak vonni Magyarországtól.

"A tagállam végrehajtja azt, amire utasította Brüsszel, majd utána újabb kifogásokat támasztanak. Mi folyik itt? És még egyszer azt rögzítsük a fejünkben, függetlenül attól, hogy ki gyűlöli, ki éljenzi a kormányt, hogy ezek a források nekünk, magyaroknak járnak"

- emelte ki Schiffer, valamint elmondta, hogy véleménye szerint mivel az európai befektetőknek nem jó, ha Magyarország, vagy Lengyelország nem kapja meg a pénzt, azonban az Egyesült Államoknak például nem jönne rosszul egy legyengült, belső vitáktól terhelt, sok tekintetben kaotikus Európai Unió.

A volt országgyűlési képviselő az Európai Unió cselekvőképességének hiányára is több ízben is felhívta a figyelmet.

"Németország legfőbb politikai vezetője hónapok óta tűri azt, hogy alapvető német gazdasági érdeket érintő csővezetéket, német felségvizet is sértve tönkre tegyenek"

– mondta.

"Egészen hajmeresztő, hogy semmiféle érdemi vizsgálat nem történik, és mindezt zokszó nélkül tűri"

- tette hozzá.

"Addig, amíg lobbisták szabadon tudnak ki-be járni a multinacionális cégek irodáiból a bizottság párnázott ajtói mögé és vissza, addig ne csodálkozzunk azon, hogy az Európai Unió nem a maga ura"

- fejtette ki Schiffer, valamint Ferenc pápa tavaly elhangzott szavait is felidézte mely szerint "Európának nem szabadna engednie az ideológiai gyarmatosításnak."

Legfrissebb