Ugrás a tartalomra

Sátánista átkok, vandalizmus és Biblia rugdosás - így félemlítenék meg a keresztényeket Roe után

Metodista és katolikus gyülekezeti házakat és templomokat rongált meg az abortuszpárti csőcselék Egyesült Államok szerte a Legfelsőbb Bíróság ítélete után, amely eltörölte a "Roe kontra Wade" ügyben született korábbi ítéletet és az államokra bízta az abortusz szabályozást. Az abortuszpárti aktivisták a terhességi központokat és a civil szervezetek irodáit sem kímélték.

A keresztényellenes bűncselekmények száma hirtelen nőtt meg a Legfelsőbb Bíróság ítéletét követően, erről számolnak be a hírcsatornák és a keresztények a közösségi médián is. Egy YouTube videóban például az figyelhető meg, ahogyan fiatal tüntetők egy Bibliát rugdosnak az utcán, majd azután is tiszteletlenül viselkednek, hogy a videó készítője arra hívta fel a figyelmet, hogy amit elkövetnek az "hate crime", azaz gyűlölet bűncselekmény. A klipp végén látható az is, hogy egy WC-be dobták a Bibliát.

Az atrociktások sora már az ítéletre várva elkezdődött, többek között a CBN beszámolója szerint sátánisták, boszorkányok démoni erőket hívtak meg, szellemi támadásokat és verbális támadásokat folytattak életpártiak és keresztények ellen a Legfelsőbb Bíróságon előtt, miközben azok a nemzet békéjéért imádkoztak.

"Fekete köpenyes férfiak és nők kezdtek érkezni a helyszínre, és trágárságokat kiabáltak az imákra"

- számolt be Mat Staver, egy keresztény nonproit jogi szervezet képviselője.

"Egy abortuszpárti tüntető egy kocsit hozott, amelyen egy sátáni zenét és zajt harsogó dobozt szállított. Egy másik nő közvetlenül a pódiumunkhoz sétált, és az életpárti szónok mellé állt."

-mesélte.

A Newsweek egyik tudosításából kiderül, hogy az incidensek száma nagy és az egész országra kiterjedt a probléma.

A washingtoni bellevue-i rendőrség kedden letartóztatott egy 31 éves férfit, aki a vádak szerint megrongálta egy templom épületét, rátámadt egy egyházi alkalmazottra, majd megütött egy rendőrautót egy festékes dobozokkal teli hátizsákkal. A férfi állítólag tönkretette egy épület egyik bejáratát, betört egy ajtót a plébániateremben és több mint tucat helyen festékszóróval festett a falakra a templomban és környékén olyan üzenetekkel, mint „hazudik”, „gyűlölet vallása” és „menjetek a hamis poklotokba". A férfit késbőbb a rendőrség letartóztatta, ekkor az aktivista hátizsákjával rácsapott a rendőrautóra.

A floridai Tallahassee egyik metodista templom elé a "My BODY", azaz "Az én TESTEM" szavakat piros festékszóróval írták egy táblára.

Vörös festékkel rongálták meg az elvetélt magzatok szobrát egy Algiers Point-i katolikus templomban, Lousianaban egy nappal a Legfelsőbb Bíróság döntése után. Kutyasétáltatók fedezték fel a szobor sérülését, amely mellett a születendő gyermekek sírkövei vannak. Valaki kihelyezett egy táblát, amelyen ez állt: „A legális abortusz hiányában meghalt nők emlékére”.

„Ha az abortusz nem biztonságos, akkor te sem vagy biztonságban” – írták fekete festékszóróval a New York-i Upper West Side-i Ascension katolikus templom külső ajtajára. Az üzenetet a "Jane's Revenge" nevű militáns aktivista csoport írta alá, amely "a düh éjszakáját" ígérte, ha a Legfelsőbb Bíróság dönti el Roe-t és amely mint ahogyan arról a Hit Rádió is beszámolt, terhességi központokat is megtámadott.

Hasonló felirat volt olvasható egy portlandi katolikus templomon is Oregonnban, ahol a rendőrség szerint egy körülbelül 60 fekete ruhába bújt emberből álló tömeg megrongált egy várandóssági létesítményt is és más üzleteket. Letartóztatásra bizonyítékok hiányában miatt nem került sor.

Két szobrot loptak el a texasi harlingeni Szent Antal katolikus templomból, egy másikat pedig ledöntöttek. Elias Zamora, a gyülekezet régi tagja elmondta, hogy véleménye szerint az incidens összefügg a Legfelsőbb Bíróság ítéletével.

"Olyan nehéz elhinni, hogy véletlenszerű lenne, mert itt van egy ideje [a szobor]"

- mondta Zamora.

"Nem mintha tudnám, hogy az egyház bármit is szorgalmazott volna az abortusz kapcsán."

-mondta.

A virginiai Fairfax egyik templomát festékszóróval festették le számos, a bíróság ítéletével kapcsolatos üzenettel – közölte a rendőrség és arról szzámoltak be, hogy a tűzoltókkal közösen vasárnap kora reggel a restoni Neumann Szent János katolikus templomban parázsló tüzet és négy falfirkát találtak.

Legfrissebb