Ugrás a tartalomra

Saját fia vérét fecskendezi magába egy milliárdos tech mogul

Bryan Johnson 739 millió forintnyi összeget költ el évente a különböző kezelésekre.

Bryan Johnson. - Kép forrása: F*/YouTube/képernyőfotó

Bryan Johnson, a 46 éves tech mogul megszállottan küzd az öregedés ellen, ehhez pedig nem fél olyan módszereket sem kipróbálni, mint például a saját fia vérének a testébe fecskendezése.

A sok esetben kirívó eljárások alkalmazása miatt a férfit amolyan "biohackernek" aposztrofálják, vagyis egy olyan személynek, aki a teste legjobb működése érdekében maga kísérletezik sokszor ismeretlen technikákkal, miközben folyamatosan újabb adatokat gyűjt az emberi testről. Johnson például extrém öregedésgátló és hosszú életet biztosító módszereket tesztel önmagán, hogy megpróbálja visszafordítani biológiai korát. - számol be a Velvet.

A különböző eljárásokra és diétákra 739 millió forintnak megfelelő összeget költ évente.

Johnson legutóbb azzal keltette fel magára a figyelmet, hogy az X nevű közösségi oldalon egy előtte-utána fotót tett közzé. A kollázsba szerkesztett felvételeken a férfi 2018-as, 2023-as, illetve 2024-es képmása látható. Johnson 2021-ben kezdett bele az úgynevezett Blueprint projektbe és azóta is újabb és újabb technikákat épít be a mindennapjaiba. Hogy mindenben pontosan tudja tartani az ütemtervet és folyamatosan monitorozza a szervműködési, illetve véreredményeit, valamint az általános egészségi állapotát, a projektben egy 30 főből álló orvosi csapat segíti. 

"Még a telefonom arfelismerő funkciója is összezavarodott. Változom..."

Bár Johnson állítja, hogy a módszerei működnek és képes csökkenteni a biológiai életkorát, a projektjét a szakértők kritikával illetik. 

Andrew Steele, a hosszú élettartam kutatója korábban kijelentette, hogy a genetika játssza a legnagyobb szerepet egy személy várható élettartamának meghatározásában, a genetikát pedig nem lehet megváltoztatni. Moshe Szyf farmakológia, vagyis gyógyszertan professzor szintén kételkedik abban, hogy a tudomány képes elérni azokat az eredményeket, amelyeket Johnson az állítása szerint elért.

(Velvet)

Legfrissebb