Ugrás a tartalomra

Rongálással és megfélemlítéssel akarják befolyásolni a Legfelsőbb bírák döntését abortusz ügyben

Samuel Alito -legfelsőbb bírósági bíró- röviden szólt a bíróság helyzetéről az abortuszpárti tiltakozások közepette, miután a Politico nyilvánosságra hozta Alito kiszivárgott véleménytervezetét, amely a Roe kontra Wade (1973) ügyben hozott döntés megfordításáról szól.

A csütörtöki konferencia volt az első alkalom, hogy a Bíróság összegyűlt a véleménytervezet kiszivárgása után, és miután John Roberts főbíró vizsgálatot indított a kiszivárogtatás ügyében.

Alito áttekintette a bíróság menetrendjét, amely szerint június végére vagy július elejére be kell fejezni a Roe kontra Wade ügy felülvizsgálását.

A történelmi jelentőségű kiszivárogtatás nyomán az abortuszpárti tüntetők a Legfelsőbb Bíróság bíráinak otthonait vették célba, hétfő este Alito otthona előtt tartottak nagyszabású tüntetést. Többször célba vették Brett Kavanaugh és Amy Coney Barrett bírák otthonát is. Néhányan még Roberts lakása előtt is tüntettek, bár a főbíró állítólag nem támogatja a Roe-ítélet hatályon kívül helyezését.

A tüntetők Nancy Pelosi képviselőházi elnök (D-Kalifornia) otthonát is megcélozták, akinek a NARAL Pro-Choice America nevű abortuszpárti aktivista csoport 100%-os értékelést ad.

Az aktivisták múlt vasárnap templomokat céloztak meg zavarásokkal, a múlt héten pedig vandálok a Colorado állambeli Boulderben egy másik templomot vettek célba, az épületre fújták a "tilos a testünkkel foglalkoznotok " és a "az én testem, az én választásom" feliratokat.

Ezek mellett, ahogy a Hit Rádió is megírta: egy életpárti szervezet székházát is megrongálták a magukat  Jane's Revenge-nek nevező csoport, amely a vandalizmust a legfelsőbb bíróság kiszivárgott véleménye miatti felháborodásnak tulajdonította.

(Fox News)

Legfrissebb