Ugrás a tartalomra

Brüsszeli városfejlesztésért felelős államtitkár: sok uniós tisztviselő fogyaszt drogot

Színlelt megbotránkozással vádolta azokat az európai politikusokat, akik nem akarnak a város drogfogyasztásról hírhedt szegénynegyedeibe költözni.

Meghökkentő kijelentéseket tett egy megbeszélésen Pascal Smet, a brüsszeli régió városfejlesztésért felelős államtitkára. Azt mondta: rengeteg brüsszeli tisztviselő fogyaszt drogot, és azt is elárulta, milyen szert használnak legtöbbször - számolt be az Index.

Pascal Smet színlelt megbotránkozással vádolta azokat az európai politikusokat, akik nem akarnak a város drogfogyasztásról hírhedt szegénynegyedeibe költözni. Mint mondta: azért nem érti a reakciót, mert az Európai Unió köztisztviselői közül sokan maguk is drogfogyasztók.

Sokan az európai intézmények munkatársai közül is drogoznak

– mondta a brüsszeli városfejlesztési államtitkár egy zárt ajtós megbeszélésen, amelyet az Európai Bizottság brüsszeli infrastrukturális és logisztikai hivatalában (OIB) tartottak.

A megbeszélésen elhangzottakról a brüsszeli Politico számolt be. Mint írták, a január 23-ai megbeszélésen megvitatták az uniós intézmények esetleges áthelyezését az úgynevezett EU-negyedből a belga főváros alacsony jövedelmű északi negyedébe. A szóban forgó terület egy kőhajításnyira van a brüsszeli Gare du Nord pályaudvartól, amelyet a városi hatóságok már régóta próbálnak felvirágoztatni.

(Index)

Legfrissebb