Ugrás a tartalomra

Rendkívüli: svéd szurkolókat lőtt le egy merénylő Brüsszelben

Legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.

Két svld szurkolót is lelőtt Brüsszelben egy ámokfutó, négyes szintre emelték a terrorkészültséget. - Kép forrása: Telegraph/Getty Images

A tragédia a belga-svéd meccs alatt történt, amelyet a hírek következtében felfüggesztettek, és a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget- számol be az ATV.

A helyi sajtóban amatőr felvételek jelentek meg, amelyeken egy férfit lehet látni, ahogy több lövést is lead egy állomás közelében fegyveréből. Az ámokfutás körülbelül 5 kilométerre történt a King Baudouin Stadiontól, ahol a Belgium–Svédország Eb-selejtezőt rendezték hétfő este. Biztonsági okokból az első félidő után nem folytatódott a meccs.

Ilse Vande Keere rendőrségi szóvivő szerint a hatóságok hamar kiérkeztek a helyszínre és haladéktalanul lezárták a környéket, de a lövöldözés körülményeiről nem mondott részleteket, de az elkövető még szabadlábon van.

Fegyveres őrökkel biztosították a stadion környékét, amíg a szurkolók elhagyták a stadiont. - Kép forrása: Telegraph/Getty Images

Alexander De Croo belga miniszterelnök az X közösségi portálon őszinte részvétét fejezte ki a svéd miniszterelnöknek és megerősítette, hogy az áldozatok svéd állampolgárok.

A szemtanúk beszámolói szerint az elkövető az „Allahu Akbar” dzsihadista jelszót skandálta a merényleg közben.

Az atv beszámolói szerint az interneten egy videó is megjelent, amelyen az állítólagos elkövető számol be a merényletről.

"Nevem Abdesalem Al Guilani és Allah harcosa vagyok. Az Iszlám Államtól (dzsihadista szervezet) vagyok. Szeretjük, akik szeretnek minket, és gyűlöljük, akik gyűlölnek minket. A vallásunkért élünk és azért is halunk meg. Alhamdullilah. Testvéretek a muszlimok nevében állt bosszút. Három svédet öltem meg eddig. Alhamdullilah. Igen, három svédet"

- mondta.

Legfrissebb