Ugrás a tartalomra

Rendkívüli: Izrael északi részén is megszólalt a légiriadó

Meg nem erősített információk szerint siklóernyős terroristák is megjelentek a libanoni határhoz közeli városokban.

Egy drón repül a Gilboa régió felett Észak-Izraelben 2022. július 13-án. -Kép forrása: Photo by Nati Shohat/Flash90

Vörös riasztást adtak ki Galilea alsó részeiben, és a Beit Sheran térségben is. Attól tartanak, hogy a libanoni Hezbollah- erők nagyszabású légi behatolásra készülnek - írja a thejc.com

Riadókészültség lépett érvénybe Haifa, Tiberias, Beit She'an, Kiryat Schmona, Metula, Nahariya és Safed városában is, mivel több izraeli hírforrás szerint nagy számban hatoltak be drónok Izrael területére.

Meg nem erősített jelentések érkeztek továbbá siklóernyős Hezbollah-terroristákról, valamint a libanoni határhoz közeli városokban és kibucokban az IDF katonái és terroristák közötti lövöldözésekről. Jelenleg még nem érkezett bejelentés áldozatokról.

Továbbá a Hamász állításai szerint rakétákat lőtt ki az északi tengerparti városra, Haifára, ami jóval északabbra van, mint a szokásos célpontjaik Izrael középső részén.

Korábban az izraeli fegyveres erők szóvivője azt mondta, hogy az IDF megtorló csapásokat mért a Hezbollah dél-libanoni parancsnoki állásaira a mai nap folyamán, miután páncéltörő rakétákat lőttek ki egy izraeli állásra.

Legfrissebb