Ugrás a tartalomra

Rekordforgalmat jegyzett a YouVersion, 3 toplistás üzleti vezetővel erősítik csapatukat

Ambíciózus tervei vannak a világ legnépszerűbb Biblia alkalmazásának.

Photo by Priscilla Du Preez / Unsplash

Január 15-én, vasárnap több mint 12 millió ember olvasta a Bibliát okostelefonján, ez volt a YouVersion Biblia alkalmazás közel 15 éves történetében az eddigi legmagasabb jegyzett napi látogatottság.

Bobby Gruenewald lelkész, aki a kezdetektől fogva felügyeli az ingyenes bibliaalkalmazást, szeretné ha ez a szám mindennapossá válna.

"Ez egy agresszív cél, de ez az a pálya, amely felé haladunk"

- mondta Gruenewald, aki a Life.Church-nek, az Egyesült Államok egyik legnagyobb gyülekezetének lelkésze.

Gruenewald először 2006-ban a chicagói repülőtéren egy biztonsági sorban állva találta ki az online Biblia ötletét. A YouVersion weboldalként indult, majd 2008 júliusában, amikor az iPhone alkalmazásboltja elindult, áttért az okostelefonokra.

Az alkalmazás 2021-ben elérte az 500 millió letöltést.

Gruenewald egy csütörtöki videokonferenciahíváson elmondta, hogy reméli, hogy a következő öt évben átlépik az 1 milliárd letöltést. Az alkalmazás további növekedésének elősegítése érdekében Gruenewald elmondta,

hogy a YouVersion nemrégiben új vezető munkatársakat vett fel, köztük Nona Jonest, aki korábban a Meta egyik vezetője volt.

Jones férje lelkész és ő maga több hitről szóló könyv szerzője.

A YouVersion, amely 1900 nyelvre kínál fordításokat, az utóbbi időkben Afrikában, Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában növekedett. Decemberben a Life.Church több afrikai országban is elindította az alkalmazás új, alacsony adatforgalmú változatát is. Az új verzió könnyebben használható offline állapotban és kevesebb helyet foglal, így jobban használható az alacsony kapacitású eszközökön. A YouVersion Európában is növekedést ért el, pedig korábban nem volt fejlődési terület.

Jones és két másik, Fortune 500-as vállalatoktól érkező vezető része a YouVersion növekedését célzó nagyobb tervnek.

Jelenleg 165 ember dolgozik az alkalmazáson, mondta Gruenewald, és a tervek szerint a következő években megduplázzák a csapatot. Körülbelül 1000 önkéntes is segít az alkalmazás építésében, amely 27 500 bibliaolvasási tervet kínál több mint 80 nyelven, videókkal, a nap igéjével és egyéb funkciókkal együtt.

A hét leglátogatottabb napja továbbra is a vasárnap, gyakran az istentiszteletek idején. A hét elején a használat továbbra is magas, majd péntekre és szombatra lecsökken. Általában januárban van egy kiugró érték, amelyet gyakran az újévi fogadalmak táplálnak.

Gruenewald elmondta, hogy úgy érzi, hogy a YouVersion még csak most indul, és komoly befektetéseket tervez, hogy tovább növekedhessen.

"Nagyon sok embert szeretnénk elérni a Bibliával"

- mondta.

(Christian Today)

Legfrissebb