Ugrás a tartalomra

Abortuszpárti aktivisták gyújtottak fel egy terhességi központot

Egy radikális abortuszpárti csoport kedden kora reggel felgyújtott egy terhességi központot és egy életpárti orvosi rendelőt a New York állambeli Buffalóban.

A "Jane bosszúja" nevű csoport felgyújtotta a CompassCare nevű, Krisztus-központú életvédő szervezet irodáját. A Compass Care Facebook-oldalán közzétett fotókon látszik, hogy az épületben súlyos károk keletkeztek, és a csoport az épület oldalára fújta fel a "Jane Was Here" feliratot.

Ironikus módon New York kormányzója nem csak figyelmen kívül hagyta az erőszakot, hanem 35 millió dollárt különített el az adófizetők pénzéből az abortuszklinikák részére.

A CompassCare vezérigazgatója, Jim Harden elítélte az esetet és "abortuszpárti "kristályéjszakának" nevezte azt.

"Az erőszakos cselekedet miatt a nem tervezett terhességgel szembesülő nők nem kapnak segítséget és a csecsemők meghalnak"

- mondta Harden.

"A CompassCare újjá fog épülni, mert a nők jobbat érdemelnek"

- állította.

Ha a Legfelsőbb Bíróság felülbírálja a Roe kontra Wade ítéletet, az abortusz szabályozása az államok feladata lesz. A véleménytervezet kiszivárgását követően az életvédő központok az abortuszpárti aktivisták erőszakos cselekményeinek célpontjaivá váltak. Amint arról a CBN News korábban beszámolt, a "Jane's Revenge" elismerte, hogy múlt héten vörös festékkel dobálta meg egy washingtoni krízis terhességi központ bejárati ajtaját. Az épületre a "Jane Says Revenge" feliratot is ráfújták.

A múlt hónapban a radikális abortuszcsoport felgyújtotta és megrongálta a Wisconsin Family Action (WFA), egy életvédő szervezet székhelyét a wisconsini Madisonban, és megrongált több templomot a washingtoni Olympia környékén.

Május 30-án a Jane's Revenge "A düh éjszakája" címmel tett közzé egy közleményt. A nyilatkozatban a csoport további erőszakos cselekményekkel fenyegetőzött, ha Roe-t hatályon kívül helyezik.

Az üzenet arra is bátorította a követőket, hogy "cselekedjenek most", ahelyett, hogy "megvárnák az ítéletet", és arra buzdította az embereket, hogy "vigyék ki a dühöt a világba, fizikailag is kifejezve azt".

Mátéfi-Takács Eszter / (Compass Care)

Legfrissebb