Ugrás a tartalomra

Los Angeles: vallási diszkrimináció miatt perel a keresztény vizimentő

Nem volt hajlandó kitűzni a Pride zászlót.

Jeffrey Little - Kép forrása: Thomas More Society

Egy evangéliumi keresztény életmentő vallási diszkrimináció miatt perli a Los Angeles-i Megyei Tűzoltóságot (LACoFD), akit megbüntettek, mivel nem volt hajlandó kitűzni a Pride zászlót a tűzoltóságán.


Jeffrey Little, százados aki 22 éve szolgál Los Angelesben, nem volt hajlandó kitűzni egy Pride zászlót a Pacific Palisadesben lévő vízimentő létesítményénél, a Will Rogers Beach-en, amely fennhatósága alá tartozik egy másik partszakasz is, amelyet a meleg közösség rendszeresen látogat.

2023 márciusában a Los Angeles megyei felügyelőtanács határozatot fogadott el, amely előírja, hogy júniusban minden megyei üzemeltetésű létesítményben ki kell tűzni a Progress Pride zászlót, és amelybe beletartoznának az életmentő létesítmények is.

A Progress Pride zászló annyiban tér el a hagyományos pride zászlótól, hogy olyan csíkokat is tartalmaz, amelyek a fekete, a latin-amerikai és a transzneműként azonosított személyeket jelképezik.

A május 24-én a Kalifornia központi körzetének amerikai kerületi bíróságához benyújtott panasz szerint a LACoFD először jóváhagyta Little kérelmét, hogy a zászlóra vonatkozó mandátummal kapcsolatban vallási engedményt kérjen, de két nappal később visszavonta azt. Little azért kérte a felmentést, mert:

"ragaszkodik a hagyományos keresztény hithez az azonos neműek tevékenységének erkölcsi tilalmáról, a nemi identitástól függetlenül a nem megváltoztathatatlanságáról és arról a nézetről, hogy minden ember Isten gyermeke, függetlenül a bőrszínétől"

- áll a panaszban.

"A Progress Pride zászlóhoz általánosan társított nézetek a házasságról, a nemekről és a családról közvetlenül ellentétesek Little kapitány jóhiszemű és őszintén vallásos meggyőződésével ugyanezekről a témákról"

- tette hozzá a kereset.

Little a panasz szerint miután a felettes tisztjei azt követelték tőle, hogy keresztény meggyőződése ellenére tűzze ki a Progress Pride zászlót, zaklatásnak volt kitéve.

"Ön LA megye alkalmazottja, ez az egyetlen dolog, ami számít"

- mondta neki állítólag Fernando Boiteux osztályvezető.

"A vallási meggyőződése nem számít".

- tette hozzá.

Állítólag Little-t eltávolították a LACoFD háttérvizsgálati egységében betöltött szerepéből is, és valaki a Tűzoltóságnál illetéktelen személyekkel közölte vallási mentességi kérelmét.

"Miután a vallási engedménnyel kapcsolatos kérelme híre kiszivárgott, Little és két lánya halálos fenyegetést kapott"

- áll a panaszban.

A Little-t képviselő Thomas More Society nonprofit szervezet ügyvédei azt állítják, hogy megsértették az első alkotmánymódosítás, valamint a szövetségi és állami törvények szerinti jogait.

(CP)

Legfrissebb