Ugrás a tartalomra

Pride könyvek az iskola tananyagban: a szülők másképp gondolják

Pert indítottak az iskolai körzet ellen a Marylandi szülők.

Getty images

Pert indítanak a szülők  az Egyesült Államokban található Maryland államának legnagyobb iskolai körzete ellen, amely megtiltotta, hogy kivegyék gyermekeiket az LMBTQ népszerűsítő iskolai órákról.

A pert a múlt héten nyújtották be Maryland állam körzetének bíróságán, mely szerint az iskolai körzet  márciusban emailben tájékoztatta a szülőket arról, hogy nem vehetik ki a diákokat az olyan órákról, amely az LMBT-ideológiát népszerűsítő könyveket is tartalmaz.

"Ők (a szülők) sokféle vallási háttérrel rendelkeznek, beleértve az iszlám és a kereszténység különböző irányzatait. Aggodalmaik több ezer más Montgomery megyei szülő aggodalmait tükrözik, akik különböző vallásokhoz és politikai meggyőződésekhez tartoznak"

– áll a keresetben.

"Egységesen meg vagyunk győződve arról, hogy a Pride mesekönyvek nem megfelelőek a gyermekek életkorának, és nincsenek összhangban vallási meggyőződésükkel és gyakorlatukkal, valamint gyermeknevelési filozófiájukkal"

– fogalmaznak a szülők.

Az egyik könyv, amelyet mostantól kötelezővé tesznek, a Robin Stevenson és Julie McLaughlin által írt Pride Puppy, amelyben a 3 és 4 éveseknek a Pride felvonuláson megtalálható dolgokat, például drag királyt és királynőt, bőr, alsónemű, leopárd mintás leggings és egy ismert LMBTQ szexmunkás, képét kell keresniük.

Egy másik könyvben, amelyet ötödikeseknek szántak arról írnak, hogy a nemi átalakulásról szóló döntésnek nem kell, hogy értelme legyen, és,hogy  ebben a témában a gyerekek a legjobb tanárok, nem a szülők, vagy más felnőttek.


A szülőket a Becket Law képviseli, egy olyan jogi csoport, amely több vallásszabadsággal kapcsolatos ügyben is sikeresen érvelt az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága előtt.

"A gyerekeknek joguk van ahhoz, hogy a saját szüleik, akik a legjobban ismerik és szeretik őket, útmutatást adjanak arra vonatkozóan, hogy miként ismertetik meg őket a nemi identitással, transzneműséggel és szexualitással kapcsolatos összetett kérdésekkel"

– mondta Eric Baxter, a Becket alelnöke és vezető jogtanácsosa egy múlt héten kiadott nyilatkozatában.

(Christian Post)

Legfrissebb