Ugrás a tartalomra

Polgárháborús hangulat alakult ki Lengyelországban

" Az ideológiai szerencsétlenségtől" akarják megvédeni Európát.

Tüntetők a rendőrség előtt követelik a két bebörtönzött képviselő szabadon bocsátását. - Kép forrása: STAFF / REUTERS

Több százezren tüntettek Lengyelország új miniszterelnöke , Donald Tusk politikai leszámolása ellen - számol be a mandiner.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, nem sokkal az Tusk győzelme után a lengyel köztévéből is áradni kezdett a gender ideológia. Ezzel természetesen sokan nem értettek egyet, és utcára vonultak, hogy az új miniszerelnök radikális intézkedései ellen, valamint a kedd este bebörtönzött képviselők, Mariusz Kaminski volt belügyminiszter és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettes kiszabadításáért tüntessenek.

A Szabad Lengyelek Menetének résztvevőihez többek között Mateusz Morawiecki volt miniszterelnök és Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság párt elnöke is szólt.

"A demonstrációra a hideg idő ellenére legalább kétszázezren érkeztek a parlament (szejm) épülete elé "

 – írja a Magyar Nemzet.

Több százezren tüntettek Donald Tusk koránya ellen. - Kép forrása: Radek Pietruszka/EPA-EFE/Shutterstock

Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke szerint a Tusk-kormány tönkreteszi a szabad médiát, lábbal tiporja a törvényeket. Vissza akarnak térni az előző kormányzásuk alatti állapothoz, de egy nagyobb terv részeként a lengyel energiafüggetlenség és végső soron a szuverenitás megszüntetését célozták meg.

Nagy válságba fogják vezetni az egész EU-t, egész Európát

hangsúlyozta a PiS elnöke, valamint hozzátette:

Mi itt Lengyelországot védjük, mert ez a kötelességünk. De megvédjük Európa népeit is ettől az ideológiai szerencsétlenségtől és attól, hogy a német imperializmus visszatérjen” 
Győznünk kell, meg kell védenünk Lengyelországot!

– szólította fel a lengyeleket Kaczynski.

Legfrissebb