Hit Rádió

headtext helye

Podcastok

1. rész 2018.10.27.
A hit filozófiája 2. évad
Ruff Tibor

Dávid, Isten gyermeke

Új évadunk első adásában Dávid királyról beszélgetünk, illetve arról, miként fedezte fel, hogyan lehet apa-fiú viszonyba kerülni az Örökkévalóval. Ez vajon ma is lehetséges az ember számára? Ezen kívül szó lesz Cion hegyéről, a Szent sátorról, illetve arról, vajon miért dönthetett úgy Isten, hogy szükség van a Jeruzsálemi Szentély felépítésére.

A hit filozófiája 2. évad - sorozat Ruff Tiborral és Gesztesi Mátéval

Új évadunk a beszélgetésvariációk egy témára címet is kaphatná, hiszen egy-egy kérdéshez több epizódon át, több szempontból közelítünk, így szeretnénk minél több igazságot felfedezni, és még mélyebben megérteni, miről szól a Biblia. Legfontosabb célunk persze továbbra is a kötetlenség és a kreativitás, szóval végülis idővel elképzelhető, hogy a sorozat egész más irányt vesz majd, mint gondoltuk. Alap fókuszunk mindenesetre a királyok korára esik, Dávidtól Salamonon át Izrael teljes széteséséig, de a demokráciától a művészeteken át sok mindenről szó lesz, főleg azzal a kiemelt céllal, hogy friss tudást szerezzünk arról, vajon nekünk ma mit mondanak ezek a történetek. Lesz beszélgetés, zenélés, és közös bibliaelemzés, szóval elég sok minden, amiért reméljük, érdemes lesz hallgatni minket.

9533
1
2018.10.27.

Dávid, Isten gyermeke

Vendég: Ruff Tibor
Új évadunk első adásában Dávid királyról beszélgetünk, illetve arról, miként fedezte fel, hogyan lehet apa-fiú viszonyba kerülni az Örökkévalóval. Ez vajon ma is lehetséges az ember számára? Ezen kívül szó lesz Cion hegyéről, a Szent sátorról, illetve arról, vajon miért dönthetett úgy Isten, hogy szükség van a Jeruzsálemi Szentély felépítésére.
9708
2
2018.11.09.

Zsoltárok művészete

Vendég: Ruff Tibor
Vajon mire való a művészet ebben a világban, és miként vélekedik róla a Biblia? A Zsoltárok könyve, és a Törvény korának Istent dicsérő zenei eszközei művészetnek minősülnek egyáltalán? És mi maga a zene, de főleg mi a szerepe létezésünk tekintetében? Biztos választ aligha kaphatunk.
9855
3
2018.11.23.

Királyok demokráciája

Vendég: Ruff Tibor
Ebben a részben megvitatjuk, miként vélekedik a Tóra az államigazgatás kérdéséről, és vajon mit gondol a demokráciáról. Mit tartana ideális berendezkedésnek, és mit enged meg rendkívüli, vagy elképzeléseitől eltérő esetben. Szó lesz arról, mit is takar a Bibliában sokat szereplő 'Prófétai Iskola' intézménye, és mi maga a prófétálás, valamint hogy ma létezik-e ilyesmi egyáltalán.
10098
4
2018.12.10.

Elhívás

Vendég: Ruff Tibor
Mi történik akkor, amikor egy ember egyszer csak úgy érzi, Isten bizonyos dolgokban talán hasznát vehetné képességeinek? És vajon honnan lehet tudni, hogy ezt tényleg az Örökkévaló szeretné? Miért vannak az embernek kiemelkedő képességei bizonyos területeken, és mi egyáltalán maga a tehetség? Beszélgetéssorozatunk a királyok koráról új elemekkel bővül.
10119
5
2018.12.11.

Szerelmetes sorscsapás

Vendég: Ruff Tibor
Ebben az epizódban átbeszéljük Dávid bujdosásának okait, és körülményeit, illetve személyiségének leglényegesebb összetevőit. Megvitatjuk, mi volt a különbség Dávid, és Jézus etikája között, és hogy vajon miért olyan típusú szent könyv a Biblia, amely ennyi negatív dolgot állít saját hőseiről. Végezetül szól lesz arról, Dávidhoz hasonlóan miért botlanak meg az emberek, még ha az Örökkévalóhoz nagyon közel állnak is.
10443
6
2019.01.14.

Minden hiábavalóság

Vendég: Ruff Tibor, Pajor Tamás
Bibliai beszélgetéseink Salamon történetével folytatódnak, bölcsesség, áldás okozta nehézségek, siker és bukás természete - ezek lesznek témáink. Szereplőink létszáma pedig ezúttal új taggal bővül.
10578
7
2019.01.28.

A bölcsesség mint olyan

Vendég: Ruff Tibor, Pajor Tamás
A sorozat közös bibliaolvasással halad tovább, Salamon példabeszédeiből igyekszünk tudást, józanságot és kreativitást meríteni.
10843
8
2019.02.25.

3 és 1/2

Vendég: Ruff Tibor
A teremtés részleteiről kevés a konkrét tudásunk, ezúttal mégis megkíséreljük tudományos és filozófiai szemszögből, napról napra rekonstruálni ezeket az eseményeket, amelyben egy kiváló biofizikus is segítségünkre lesz. Vendég: dr. Lukács András
11015
9
2019.03.12.

Évi mondja: nem, nem, nem, | Nem enged a korszellem.

Vendég: Ruff Tibor
Folytatjuk Salamon Példabeszédeiről szóló asszociáció sorozatunkat, ezúttal jelen civilizációnk élhetőségéről, továbbra is bölcsességről, valamint Isten emberiséggel kapcsolatos átfogó pedagógiai szisztémájáról - tovább haladunk tehát a Biblia olvasásában.
11108
10
2019.03.25.

Gyönyörködni a Törvényben

Vendég: Ruff Tibor
Vajon milyen törvény szerint élünk majd a Messiási Királyságban? Lesz-e akkor Törvény, és vajon hogy gondolkodtak erről az apostolok idejében? Hol tart ennek tárgyalásában a kereszténység, és hová lenne talán jó előrelépni e tekintetben? Heves vita kerekedik Salamon Példabeszédeinek tovább tárgyalásában, melynek során Kornis Mihály is csatlakozik hozzánk egy rövid időre.
11256
11
2019.04.10.

Tórai jelenvalóság

Vendég: Ruff Tibor
Legújabb epizódunkkal kezdetét veszi a Törvény elemzése. Első adásunkban megpróbáljuk meghatározni a Törvény fogalmát, illetve arról is szó lesz, volt-e egyáltalán Törvény a mózesi kinyilatkoztatás előtt. Beszélünk a lelkiismeret működéséről, és arról, mi a tétje annak, hogy ezt az egész kérdéskört egyáltalán meg akarjuk-e érteni.
11525
12
2019.05.07.

Megérthető-e a Törvény?

Vendég: Ruff Tibor
A Törvény egy jelentős része egyedül a zsidókra vonatkozik, továbbá vita van arról, hogy az Újszövetség tanítja-e annak bármilyen mértékű felfüggesztését. Az sem világos, hogy a keresztényeknek immáron hitük álláspontja szerint szívből, de mely törvényeket kellene megtartaniuk. Ráadásul ott vannak a zsidókeresztények, ami még árnyaltabb problémahalmazt vet fel mindennek kapcsán. Van-e remény ezek teljeskörű tisztázására ebben a sorozatban? Folytatjuk a Törvény tanulását.
11768
13
2019.06.02.

Ádám és Noé szövetsége

Vendég: Ruff Tibor
A Törvényben való eligazodáshoz elsőként a különböző bibliai szövetségeket vesszük sorra, így a teljes emberiségre vonatkozó Ádámmal- és Noéval kötött megállapodásokat első körben. Mit jelent számunkra ezeknek az érvényessége, és vajon érvényesek-e arra is, aki mindebben egyáltalán nem is hisz? Hogyan alkalmazkodjunk ehhez a helyzethez egyszerű emberként? Új epizódunk számos új kérdést vet fel.
11895
14
2019.06.19.

Ábrahám

Vendég: Ruff Tibor
Folytatjuk az Isten és ember közötti szeretetkapcsolat szövetségi aspektusainak tárgyalását. Ezúttal Ábrahám kiválasztásáról lesz szó, így megtudhatjuk, milyen áldások és kötelességek jutottak neki osztályrészül, és hogy ezek közül ma vajon mi vonatkozik ránk, legyen szó bárkiről is.

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.