Ugrás a tartalomra

Perel a keresztény politikus akit kirúgtak a munkahelyéről világnézete miatt

Fotó: YouTube /Christian Legal Centre

Egy keresztény polgármesterjelölt indított pert munkaadójával szemben, miután az elbocsátotta a házasságról alkotott bibliai felfogása miatt.


Meghallgatnád inkább? 🎧 Napi hír podcastunkban ezt a hírt is megtalálod! 👇A londoni Lewisham körzetből származó Maureen Martin politikus választási kampánya során több témával kapcsolatban is kifejezte álláspontját szóban és kampány szórólapján is, többek között a házassággal kapcsolatban is.

Ezután munkaadója, a LONDON & Quadrant Housing Trust (L&Q) kirúgta őt arra hivatkozva, hogy gyűlöletbeszédet terjesztett kampánya során.

A Keresztény Jogi Központ ügyvédei vették pártfogásukba és támogatják a per során. Martin 13 évig dolgozott a cégnél, ezalatt az időszak alatt kiemelkedő ajánlásokat szerzett. Munkája mellett 2015 óta tagja a Christian People’s Alliance (Keresztény Népszövetség) nevű brit politikai pártnak is.

Miután közösségi média oldalán megosztotta kampány prospektusát (melyen a házassággal kapcsolatos felfogása is szerepelt: „A politikai korrektséget átvágva kijelentem az igazságot, hogy az egy férfi és egy nő közötti természetes házasság a sikeres társadalom alapköve és a legbiztonságosabb hely a gyermeknevelésre”), melegjogi aktivisták vádolták meg Martint „törvényszegéssel és melegekkel szembeni előítélet terjesztéssel és diszkriminációval”.

Az aktivisták kifejezték aggodalmukat a Martint foglalkoztató cég felé, ami azonnal vizsgálatot indított alkalmazottja ellen. A cég vezetői aggasztónak találták Maureen korábbi bejegyzéseit is a közösségi médiában, ahol a transznemű sportolókkal és a szivárvány zászlóval kapcsolatban fejtette ki keresztény véleményét. Martint május negyedikei hatállyal felfüggesztették munkahelyén, majd rövid időn belül el is bocsátották „súlyos kötelességszegés miatt”. Elbocsátó levelében azt írták neki, hogy „kijelentéseit diszkriminatívnak, bántónak és sértőnek tarthatják az abortuszpártiak, a nem hagyományos családban élők és az LMBTQ közösség tagjai”.

Az őt védő ügyvédi iroda kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy ez az ügy valószínűleg csak a kezdet és egyre több ilyen jellegű, keresztény jogokat megsemmisítő esemény várható a közeljövőben.

Maureen Martin pártja is közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, melyben megfogalmazták, hogy „ez a szép nemzet egykor a szólásszabadság talapzatán állt” és „nem lehet olyan nemzetünk, mely vádat emel állampolgára ellen, csak azért, mert felszólal az erkölcstelen viselkedés ellen vagy más véleménye van”.

Martin pedig egyértelművé tette, hogy nem fog bocsánatot kérni azoktól, akiket sért a véleménye.

„Miért kérnék bocsánatot a keresztény értékeimért?! Ez ugyanaz lenne, mintha Dániel engedelmeskedett volna a rendeletnek annak idején. A nemzet polgáraként jogom van a szólásszabadsághoz és a vallásszabadsághoz: ezeket pedig védi az egyenlőségi törvény!”

– nyilatkozta a politikus, majd pedig bátorította azokat, akik hasonló helyzetbe kerülnek a jövőben, hogy ne tagadják meg értékeiket és merjenek kiállni azok mellett.


Vida Zsanett / CBN

Legfrissebb