Ugrás a tartalomra

Összeomló egyházról és "woke" utódjáról ír XVI. Benedek a halála után megjelent könyvében

Kifejezetten kérte, hogy csak a halála után adják ki a könyvét.

Amikor XVI. Benedek pápa december 31-én, 95 éves korában meghalt, kiderült, hogy halálakor egy befejezett könyve készen állt a kiadásra és kifejezetten kérte, hogy csak a halála után adják ki a könyvét

- számolt be a Mandiner.

Az olasz nyelven írt könyv, a Che cos'è il Cristianesimo: Quasi un testamento spirituale (Mi a kereszténység: Majdnem egy spirituális testamentum) című könyve tele van meghökkentő kinyilatkoztatásokkal és éles kritikával woke utódjáról, Ferenc pápáról.

„Vajon Benedek pápa a sírból ellenforradalmat indíthat a római katolikus egyházon belül?”

tették fel az emberek könyv kapcsán a kérdést.

A néhai XVI. Benedek új könyvében megvédi a kereszténységet az intolerancia vádjával szemben – írta meg a CNA. Új, egyelőre csak Olaszországban megjelent művében a néhai pontifex az „emberi lények radikális manipulálásának” és „a nemek nemi ideológia általi eltorzításának” veszélyeire figyelmeztet. Többek között kifejtette, hogy

az egyház közel áll az „összeomláshoz”,

valamint beszámolt amerikai szemináriumokról is, amiket a promiszkuitás, a homoszexualitás és a perverzió központjainak nevezett.

„Különböző szemináriumokban”

– magyarázza a pápa –

„homoszexuális »klubok« alakultak, amelyek többé-kevésbé nyíltan cselekedtek, és amelyek egyértelműen átalakították a szemináriumok légkörét. Egy dél-németországi szemináriumban papjelöltek és laikus lelkipásztori referensjelöltek éltek együtt”

-számolt be.

Kifejtette továbbá, hogy „voltak egyes püspökök, és nem csak az Egyesült Államokban, akik elutasították a katolikus hagyomány egészét, és egyházmegyéikben egyfajta új, modern katolicitás kialakítására törekedtek.”

Benedek pápa, aki tisztelte a katolikus hagyományt, ezekben a körökben ellenség volt:

„Talán érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy nem kevés szemináriumban a könyvem olvasásán rajtakapott diákokat alkalmatlannak tartották a papságra. Könyveimet ártalmas irodalomként titkolták, és úgyszólván csak titokban olvasták”

-írta.

Visszautasítva egy német teológus érvelését, miszerint az egyistenhit az intoleranciával függ össze, Benedek azt válaszolja, hogy

"az intolerancia minden formájának hiteles ellensúlya” valójában a keresztre feszített Jézus Krisztus.

XVI. Benedek 2018 decemberében keltezett tanulmánya a teológus pápa új szöveggyűjteményében jelent meg, amelyet az olasz kiadó spirituális „kvázi-testamentumként” reklámoz.

A 190 oldalas kötet címe „Mi a kereszténység?”.

A kötet 16 tanulmányt tartalmaz, amelyek közül négyet korábban nem publikáltak. A CNA Deutsch, a CNA német nyelvű hírpartnere szerint valamennyi szöveg Benedek pápa 2013-as lemondása után íródott.

(Mandiner)

Legfrissebb