Ugrás a tartalomra

Összeesküvésért elítélték az abortuszklinka előtt éneklő életpárti aktivistákat

10 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Az elítéltek a bíróság épülete előtt énekelnek és imádkoznak az ítélet kihírdetése után. - Kép forrása: X/ThomasMoreSociety

Az a hat életpárti, akit kedden korábban elítéltek a FACE-törvénnyel kapcsolatos vádak miatt, barátaikkal és családtagjaikkal együtt összegyűlt a nashville-i szövetségi bíróság előtt, hogy énekeljenek és imádkozzanak, alig néhány perccel azután, hogy bűnösnek találták őket. 

Az életpárti aktivistákat az Igazságügyi Minisztérium a FACE-törvény megsértésével és polgári jogi összeesküvéssel vádolta meg a 2021. március 5-én egy irodaház második emeletén, a Carafem Health Center abortuszklinika előtti folyosón gyűltek össze, imádkoztak, himnuszokat énekeltek, és arra buzdították a klinikán megjelenő nőket, hogy ne az abortusz mellett döntsenek.

Íme egy részlet az "erőszakos bűncselekményről," amelyért több év fegyházbüntetésre, és súlyos pénbírságokra is számíthatnak az "elkövetők":

Hatan, Chet Gallagher Tennessee-ből, Coleman Boyd Mississippiből, Heather Idoni Michiganből, Cal Zastrow Michiganből, Paul Vaughn Tennessee-ből és Dennis Green Virginiából,

akár 10,5 év börtönbüntetésre és 260 ezer dollár értékű pénzbüntetésre számíthat, miután jogellenes összeesküvés és a FACE Act megsértése miatt elítélték őket.

Az ítélet után rájuk váró súlyos büntetés ellenére az elítéltek jó hangulatban voltak, és azonnal énekelni és imádkozni kezdtek a Fred D. Thompson bíróság épülete előtt. A nyolc nőből és négy férfiból álló esküdtszék alig négy óra alatt mind a hat vádlottat bűnösnek találta a Biden-kormányzat által ellenük felhozott mindkét vádpontban.

"Ez csak a normál kereszténység. Szeretjük Jézust, elviseljük a vereségeket, aztán győzünk"

- mondta Zastrow, miközben a bíróság épülete előtt összegyűlt tömeghez beszélt, köztük a könnyeivel küzdő családtagokhoz. Arra buzdította a jelenlévőket, hogy írjanak levelet az elítélteknek, köztük Idoninak, akit egy hasonló ügy miatt egy washingtoni börtönben tartanak fogva. 

A csoport olyan himnuszokat énekelt, mint a "Holy, Holy, Holy", az "It is Well with My Soul" és a "Amazing Grace", és olyan bibliai szakaszokat is felolvastak, mint a 91. zsoltár. 

Egy Matthew nevű férfi, aki Észak-Karolinából utazott a tárgyalásra, elmondta, hogy számára felfoghatatlan, ami történt. Azt mondta, azt hitte, hogy nem létezik, hogy bárkit is ezért elítéljenek.

"Ez volt a legnagyobb meglepetés számomra. Ez csak azt mutatja, hogy a kormány szó szerint bármit felhasználhat ellenünk"

– mondta.

"Egy egyházi találkozó most már összeesküvés."

– hangsúlyozta.

(Daily Wire)

Legfrissebb