Ugrás a tartalomra

Oroszország alkalmazkodott a szankciókhoz? - BERNEK, TÓTH, ROBÁK

A Világóra legfrissebb adásában beszéltünk Oroszországról, a magyarországi gyermekvédelem helyzetéről, és a francia-német együttműködésről.

Bernek Ágnes, Tóth Bettina és Robák Ferenc Oroszország szankciókkal szembeni alkalmazkodásáról, a gyermekvédelem jelenlegi helyzetéről és az ukrán konfliktus nemzetközi visszhangjáról.

A Hit Rádió Világóra című műsorának legfrissebb adásában Dr. Bernek Ágnes, Tóth Bettina és Robák Ferenc beszélt Oroszország szankciókkal szembeni alkalmazkodásáról, a gyermekvédelem jelenlegi helyzetéről és az ukrán konfliktus nemzetközi visszhangjáról.

Oroszország szankciókkal szembeni alkalmazkodása:
Dr. Bernek Ágnes, a Neumann János Eurázsia Központ kutatója részletesen ismertette, hogy az EU és az USA által bevezetett szankciók hogyan érintik Oroszországot, különös tekintettel a 13. szankciós csomagra. Az orosz gazdaság jelentős adaptációt hajtott végre az elmúlt években, amely lehetővé tette számára, hogy ellenálljon a Nyugat gazdasági nyomásának.

"Az Oroszország elleni szankciók történetében először került sor ilyen széleskörű intézkedésekre, ami alapjaiban változtatta meg az orosz gazdasági és politikai stratégiát"

- mondta Bernek Ágnes.

Gyermekvédelem:
Tóth Bettina, közösségi média szakértő, az értem teszed alapítívány szóvivője a gyermekvédelem széles spektrumát és a gyermekvédelmi rendszer jelenlegi kihívásait elemezte, kiemelve a közösségi média szerepét és a gyermekvédelmi intézkedések hiányosságait.

"A gyermekvédelem terén jelentős elmaradások vannak, és sok esetben a gyermekvédelmi rendszer nem képes megfelelően reagálni a kihívásokra"

- emelte ki Tóth Bettina.

Ukrán konfliktus nemzetközi visszhangja:
Robák Ferenc, volt nagykövet, az NKE címzetes egyetemi docense részletezte, hogy Franciaország és Németország hogyan reagál az orosz-ukrán konfliktusra, kiemelve a különböző nemzetközi kapcsolatok bonyolultságát és a védelmi politikák fontosságát.

"A francia-német együttműködés kulcsfontosságú Európa biztonsága és stabilitása szempontjából, különösen az ukrán konfliktus fényében"

- mondta Robák Ferenc.

Legfrissebb