Ugrás a tartalomra

Orosz zsoldosok emlékeztek meg Adolf Hitler születéséről

Saját Telegram-csatornáján köszöntötte a Führert az orosz szélsőjobboldali-ultranacionalista körökben ismert Jevgenyij Rasszkazov - írta meg a Neokohn.

Az orosz neonácikat is a soraiban tudó zsoldoscsoport, a „Rusich” egyik tagja, Jevgenyij Rasszkazov csütörtökön saját, közel 70 ezer követővel rendelkező, Govorit TopaZ néven futó Telegram-csatornáján emlékezett meg Hitler születésnapjáról április 20-án.

Rasszkazov posztjában „bajtársként” és „barátként” hivatkozott a Führerre:

„Ma van bajtársunk és barátunk születésnapja, aki sokunk számára példaképpé vált”

– írta Rasszkazov.

„[Hitler] megtanított minket arra, hogy szeressük a hazát, és soha ne féljünk az ellenségtől, bármilyen erős is az. Megtanított minket arra, hogy harcoljunk a földekért, amelyek történelmileg a mi népünkhöz tartoznak”

– fogalmazott.

„Annak ellenére, hogy már régóta nincs velünk, tettei és szavai a szívünkben élnek, és arra ösztönöznek bennünket, hogy legyőzzük az ukrán-bolsevik söpredéket, és megsokszorozzuk Oroszország dicsőségét!”

– zárta megemlékezését.

A bejegyzés mellé a zsoldos csatolt egy képet is, amelyen ő és egy másik személy pózolnak fegyvereikkel egy Kamaz teherautó előtt.

Mint a Neokohn cikkéből is kiderül, a gépjárműn látható, mára már közsimerté vált "Z" jelzésen felül a szélvédőn megtalálható "Tyr rúna",  és a a "88" számkód is, amelyek már rasszista és fajgyűlölő jelentéstartalommal rendelkeznek.

A Wagner-csoporttal kapcsolatban álló "Rusich" zsoldoscsoportot már többször vádolták meg háborús bűncselekményekkel és és emberi jogi visszaélésekkel is és egyik alapítójuk korábban egy interjúben büszkén számolt be arról, hogy "hogyan tépett be az égő emberi hús szagától" és bevallotta hogy ő valóban egy neonáci.

A teljes írás további részletekkel a zsoldoscsoport és Rasszkazov szerepéről ide kattintva  érhető el.

Legfrissebb