Ugrás a tartalomra

Obama naponta szexelt gondolatban férfiakkal

Életrajzírója fedezte fel a volt elnök egyik levelében.

Photo by Mathew Browne / Unsplash

Barack Obama, volt amerikai elnök 1982-ben írt egy levelet, amelyben az emberekkel, nemekkel és szexualitással kapcsolatos filozófiai gondolatait írta le. A levélre a volt elnök életrajzírója talált rá kutatásai során. - írja az index.


David Garrow, Obama életrajzírója a Rising Star: Making of Barack Obama című könyvében számol be a volt elnök életéről, melyben azt is elmondta, hogy szinte minden nap "fantáziál arról, hogy férfiakkal szeretkezik".

"A homoszexualitással kapcsolatban azt kell mondanom, hogy szerintem ez egy kísérlet arra, hogy kivonjuk magunkat a jelenből, egy elutasítás talán a földi élet végtelen bohózatának állandósítására. Tudod, én naponta szeretkezem férfiakkal, de csak képzeletben"

áll a volt elnök által írt levélben, amelyet akkori barátnőjének címzett akkor 21 évesen.


Obama, akinek elnökségéhez köthető az azonos neműek házasságának legalizálása az Egyesült Államokban, később azt is hozzátette, hogy továbbra is heteroszexuálisnak gondolja magát.

"Az elmém nagymértékben androgün, és remélem, hogy még inkább azzá válik, amíg megtanulok emberekben gondolkodni, nem pedig nőkben és férfiakban. De a testhez visszatérve: érzem, hogy férfinak teremtettek, és úgy döntöttem, hogy elfogadom ezt a lehetőséget"

– fogalmaz a volt elnök.

A levél jelenleg az Emory Egyetem tulajdonában áll, amelyről még fényképet sem lehet készíteni, amelynek tartalmához Garrow úgy jutott hozzá, hogy egy barátja kézzel lemásolta neki.

Legfrissebb