Ugrás a tartalomra

Nyugat-Virginia elfogadta az abortusz tilalmát - csak néhány kivétel lesz

A jóváhagyott jogszabály értelmében a nemi erőszak és vérfertőzés áldozatai a terhesség nyolcadik hetéig végezhetnek abortuszt, de a bűncselekményt először a rendőrségen kell jelenteni. A kiskorú áldozatoknak legfeljebb 14 hetük lesz az abortuszra. A törvény értelmében orvosi sürgősségi esetekben is megengedett lenne az abortusz.

A rendőrségi feljelentést az abortusz megkísérlését követő 48 órán belül kell benyújtani, és a nőnek át kell adnia a jelentés másolatát az abortuszklinikának.

A szigorúbb törvény azután született, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága idén úgy döntött, hogy megfordítja a Roe kontra Wade ügyet, ráhagyva az abortusz szabályozását az államokra.

A nyugat-virginiai törvényjavaslat most Jim Justice republikánus kormányzóhoz kerül.

Az állam szenátusában és képviselőházában tartott szavazás során több tucat tüntető gyűlt össze Nyugat-Virginiában a capitolium előtt, tiltakozva a törvényjavaslat ellen.

A törvényjavaslat értelmében a műtéti abortuszt állami engedéllyel rendelkező kórházakban kórházi jogosultsággal rendelkező orvosoknak kellene elvégezniük. Háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak az ápolónők és az egészségügyi szakemberek, ha abortuszt hajtanak végre.

Azokat a terhes nőket, akik illegális abortuszt végeznek, nem fogják büntetőjogi felelősségre vonni.

(Christian Headlines)

Legfrissebb