Ugrás a tartalomra

Nyílt levélben tiltakoznak a katolikusok a meleg párok megáldása ellen

A katolikus egyház történetében még nem fordult elő ekkora ellenállás.

Kép forrása: St Anthony's

Egy katolikus papokból, tudósokból és írókból álló 90 fős csoport nyílt levélben szólítja fel a "a katolikus egyház minden bíborosát és püspökét", hogy ellenezzék a Ferenc pápa által jóváhagyott vatikáni dokumentumot.


A levélben a konzervatív katolikusok azzal kapcsolatba fejtik ki aggályaikat, hogy elmondásuk szerint a a december 18-án kiadott és a pápa által aláírt vatikáni doktrína

"objektíve bűnös" kapcsolatok megáldásához vezetne.


Hozzáteszik, hogy a bíborosoknak és a püspököknek "azonnal meg kell tiltaniuk ennek a dokumentumnak az alkalmazását az egyházmegyéjükben", és "közvetlenül kérniük kell a pápát, hogy sürgősen vonja vissza ezt a dokumentumot, amely véleményük szerint ellentmond mind a Szentírásnak, mind az Egyház egyetemes és töretlen hagyományának".

A Fiducia Supplicans jóváhagyja azoknak a pároknak a megáldását, akik a katolikus egyház szerint nem számítanak házasnak, beleértve az azonos neműeket is. Ez mélyen ellentmondásosnak bizonyult a katolikus egyházon belül.

A nyílt levél aláírói között van Gil Bailie, a Katolikus Tudósok Közösségének tagja, Dr. Regis Martin, a Steubenville-i Ferences Egyetem teológiaprofesszora, valamint Robert Sirico tiszteletes, a michigani Szent John Henry Newman Katolikus Intézet elnöke.

A levelet a LifeSiteNews.com, tette közzé, ahol egy nyilvános petíció is található, amelyben aláírásukkal arra szólítják fel a püspököket, hogy "tiltsák meg a bűnös házasságok "megáldását" az egyházmegyéjükben",

és amelyet már több mint 21 ezren írtak alá.

A közös levelet aláírók szerint a Fiducia Supplicans

"nyilvánvaló szakítást jelent a Szentírással és az egyház hagyományával".

A dokumentum hozzáteszi, hogy "húsz püspöki konferencia, több tucat egyéni prelátus, sőt a legmagasabb tisztségekkel felruházott bíborosok is" a pápa ellen foglaltak állást, hozzátéve, hogy:

"a katolikus egyház történetében még soha, a római püüspöki hivatal egyetlen dokumentumát sem érte ilyen erős elutasítás".

Később a levélben az áll, hogy a Fiducia Supplicans ahhoz vezet, hogy a papok

"áldást osztanak két olyan emberre, akik szexuális értelemben vett párként mutatkoznak be, és pontosan egy olyan párra, amelyet annak objektíve bűnös kapcsolata határoz meg".

(Newsweek)

Legfrissebb