Nincs egyetértés az egyházi egységről a hívők és a pásztorok között egy felmérés szerint

Nincs egyetértés az egyházi egységről a hívők és a pásztorok között egy felmérés szerint
Photo by William White / Unsplash

A keresztény pásztoroknak és hívőknek csak a fele ért egyet az egység definíciójáról az egyházban - derül ki a Barna Group legfrissebb kutatásából - számolt be a Hetek.

A kutatók azt vizsgálták, hogy a keresztény pásztorok és a hívők mit értenek az egyházban „egység” alatt, és azt találták, hogy megoszlanak a vélemények ennek a szónak a jelentésével kapcsolatban.

Az egység a pásztorok 70 százaléka szerint harmóniát, 52 százalékuk szerint megbékélést, 41 százalékuk szerint pedig áldozatvállalást jelent. A hívők azonban elsősorban szövetségre és egyformaságra asszociálnak, amikor az egyházi egységről gondolkodnak.

A keresztények egy része emellett úgy véli, hogy az egység ünneplést, teljességet, különbözőséget vagy engedményt is jelent. A pásztorok és hívők között közös pont, hogy majdnem felük egyetértésként értelmezi az egységet.

A felmérésből az is kiderül, hogy a hitüket aktívan gyakorlók nagyobb arányban vélik úgy, hogy az egység harmóniát jelent, míg a nem aktív hívők inkább egyformaságnak gondolják.

A pásztorok kicsit máshogy látják a saját prédikációikat, több mint 60 százalékuk vélekedett úgy, hogy gyakran beszél a gyülekezetének tagjai közötti egységről, és 30 százalékuk azt mondta, hogy rendszeresen időt szentel a más politikai véleménnyel rendelkező emberekkel való egység témakörének.

A gyülekezetvezetők és a tagok közötti véleménykülönbség egyik oka az lehet, hogy nincs teljes egyetértés az egység definíciójáról, és a keresztények közül sokan nem nagyon tapasztalnak harmóniát és egyetértést a közösségükben.

(Hetek)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.